Ζήσης Ψάλλας

Σε όλη αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο την υγεία μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος καθώς μειώνει τα βακτήρια από τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς, αυξάνει την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων και αυξάνει επίσης τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει μια μόλυνση.

Επίσης, η ενεργός δράση βοηθάει να μειωθούν οι ορμόνες του στρες, όπως είναι η κορτιζόλη, και προωθεί την απελευθέρωση των ορμονών καλής αίσθησης, τις ενδορφίνες.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να διατηρήσουμε τον εαυτό μας υγιή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ αρχάς, αν δεν είστε σε αυτο-απομόνωση και σας επιτρέπεται να βγείτε έξω, τότε το κανονικό περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι. Απλά φροντίστε να κρατάτε απόσταση 2 μέτρων από άλλους.

Αλλά ακόμα κι αν είστε κολλημένοι στο σπίτι, υπάρχουν τρόποι να παραμείνετε ενεργοί και να συνεχίσετε τη ρουτίνα της προπόνησής σας. Μερικές ασκήσεις απαιτούν ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό. Εάν είστε τυχεροί και έχετε ποδήλατο γυμναστικής ή διάδρομο, τότε θα είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτό τον εσωτερικό τρόπο εκγύμνασης. Αν αυτά δεν τα έχετε, τότε οποιαδήποτε δραστηριότητα που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό είναι καλή για την καρδιαγγειακή υγεία.

Δοκιμάστε να περπατήσετε ζωηρά μέσα στο σπίτι ή πάνω-κάτω στα σκαλοπάτια. Και σταθείτε ή περπατάτε όταν βρίσκεστε στο τηλέφωνο, αντί να κάθεστε. Ο χορός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε να ασχολείστε, ειδικά με τα παιδιά, οπότε η μουσική δύο ή τρεις φορές την ημέρα μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην καθημερινή σας άσκηση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακαλύψετε το παλιό σχοινάκι βρίσκοντας ένα καλώδιο ίσως που έχετε ξεχάσει για πολύ καιρό, γιόγκα, tai chi ή pilates ή να χρησιμοποιήσετε τις πολλές εφαρμογές και τα βίντεο YouTube που προωθούν τη σωματική δραστηριότητα.

Οι ασκήσεις αντίστασης μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τους μυς σας και να βελτιώσετε την κινητικότητά σας. Ορισμένες από αυτές τις ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας ελατήρια αντίστασης, αλλά αν δεν έχετε πρόσβαση, αυτό δεν πρέπει να σας σταματήσει. Πιέσεις στον τοίχο ή ένα πάγκο κάνουν μια χαρά για τις ασκήσεις σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης