Θάνος Ξυδόπουλος

Αν έχετε φτάρνισμα και καταρροή και αν παίρνετε φάρμακα αλλεργίας για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε την ανοσοθεραπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η θεραπεία στοχεύει στην απευαισθητοποίηση του οργανισμού σας απέναντι στην αλλεργία, παρέχοντας μακροχρόνια ανακούφιση και μειώνοντας τον κίνδυνο για άσθμα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν κάνει αυτή την επιλογή πιο ελκυστική. Οι ενέσεις κατά της αλλεργίας αποτελούσαν τη μόνη ανοσοθεραπεία που εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι υπογλώσσες ανοσοθεραπείες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές. Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει την τοποθέτηση δισκίων κάτω από τη γλώσσα σας για ένα λεπτό ή δύο και στη συνέχεια να τα καταπιείτε καθώς διαλύονται – μπορεί επίσης να χρησιμοποιούνται σταγόνες. Ανάλογα με τον ασθενή, τα δισκία μπορούν να λαμβάνονται τρεις φορές την εβδομάδα ή ημερησίως.

Τα τεστ αλλεργίας είναι το κλειδί για να καθορίσετε ποιες από τις διαθέσιμες θεραπείες θα μπορούσε να λειτουργήσει για σας. Μερικοί τύποι είναι για τα άτομα με εποχιακές αλλεργίες, όπως η γύρη και τα χόρτα, για παράδειγμα, ενώ άλλοι στοχεύουν αλλεργίες που μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε εποχή του έτους, όπως είναι τα ακάρεα της σκόνης που βρίσκονται στο σπίτι. Μερικοί τύποι εγκρίνονται για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό να γνωρίζεται ότι η ανοσοθεραπεία δεν είναι μια γρήγορη λύση. Τα φάρμακα έχουν σωρευτικό αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου, αυξάνοντας την ανοχή σας στο αλλεργιογόνο και απαλύνοντας τα συμπτώματά σας.

Σε μια ποικιλία μελετών, οι άνθρωποι έλαβαν το μεγαλύτερο όφελος μετά από τρία χρόνια λήψης των δισκίων. Μελέτες που εξέτασαν τη θεραπεία διάρκειας δύο ετών διαπίστωσαν ότι αυτή η συντομευμένη περίοδος δεν απέδωσε καλά αποτελέσματα.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι επίσης πιθανές, συνήθως κατά την έναρξη της θεραπείας, αν και συχνά είναι ήπιες, όπως προβλήματα στομάχου ή φαγούρα στόματος. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να τα διαχειριστείτε.

Τέλος, να έχετε κατά νου ότι τα αποτελέσματα της ανοσοθεραπείας ίσως δεν διαρκέσουν επ’ αόριστον και μπορεί να χρειαστεί επανάληψη, αλλά μπορείτε να περιμένετε μια αισθητή βελτίωση των συμπτωμάτων για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά τη θεραπεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης