Ζήσης Ψάλλας

Δυστυχώς δεν υπάρχουν θαυματουργές θεραπείες για το κοινό κρυολόγημα. Ορισμένες προτάσεις μπορεί να είναι χρήσιμες αλλά άλλες είναι επιβλαβείς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν έχετε κρυολόγημα είναι να ξεκουράζεστε και να πίνετε πολλά υγρά ώστε να είστε ενυδατωμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει ένα βίντεο στο TikTok που έγινε viral και προτείνει να βάζετε σκελίδες σκόρδου στη μύτη σας επειδή λειτουργεί ως αποσυμφορητικό. Το σκόρδο περιέχει μια σειρά από ενώσεις που μπορεί να ερεθίσουν τη μύτη και να θυμάστε ότι το να κολλάτε οτιδήποτε στη μύτη σας δεν είναι καλή ιδέα. Θα μπορούσε να βλάψει την επένδυση και να οδηγήσει σε αιμορραγία. Επομένως, δεν βοηθά πραγματικά και μπορεί να είναι επιβλαβές.

Μπορούν τα φυτικά φάρμακα να αποτρέψουν το κρυολόγημα; Διάφορα φυτικά φάρμακα ισχυρίζονται ότι είτε προλαμβάνουν είτε επιταχύνουν την ανάρρωση από το κρυολόγημα. Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν την εχινάκεια, μια οικογένεια φυτών που αναπτύσσεται στη Βόρεια Αμερική. Ορισμένες δοκιμές έχουν προτείνει ένα μικρό προληπτικό αποτέλεσμα, αλλά τα στοιχεία δεν δείχνουν στατιστικά σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα της νόσου.

Ο κουρκουμάς διαφημίζεται επίσης ως προληπτικό φάρμακο, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ζεστά ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν να καταπραΰνουν τα ιγμόρειά σας, αλλά δεν μπορούν να θεραπεύσουν το κρυολόγημα.

Η βιταμίνη C δεν προλαμβάνει τα κρυολογήματα. Ωστόσο μπορεί να μειώσει τη διάρκειά τους, σε μερικούς ανθρώπους. Καθώς τα συμπληρώματα βιταμίνης C περίπου 200 mg την ημέρα θεωρούνται χαμηλού κινδύνου, ορισμένοι προτείνουν ότι αυτή είναι μια λογική στρατηγική για τη μείωση των επιπτώσεων ενός κρυολογήματος.

Η βιταμίνη D προλαμβάνει το κρυολόγημα; Εργαστηριακά πειράματα δείχνουν ότι η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υποστήριξη της ανοσίας και αυτό είναι κρίσιμο για την καταπολέμηση των ιών. Η ηλιοφάνεια μας επιτρέπει να φτιάξουμε τη δική μας βιταμίνη D, αλλά αυτό συμβαίνει λιγότερο το χειμώνα. Επομένως, είναι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D, όπως είναι η επίσημη συμβουλή στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχει κάποια λογική. Η επαρκής βιταμίνη D μπορεί να βοηθάει στην αποτροπή του κρυολογήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης