Αθώα φαίνεται πως είναι η χορήγηση ασπιρίνης σε κυήσεις υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με γαλλική μελέτη, καθώς δεν φαίνεται να επιδρά αρνητικά στην εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου μεταξύ των πρόωρων νεογνών που εξετάστηκαν κοντά στην ηλικία των πέντε ετών. Μάλιστα, οι Γάλλοι ερευνητές που εκπόνησαν την έρευνα υποστηρίζουν ότι η ασπιρίνη ίσως τελικά και να προσφέρει ορισμένα οφέλη.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, ο Δρ Stephan Maret και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rouen της Γαλλίας εξηγούν ότι «η μελέτη θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από άλλες μεγαλύτερης κλίμακας, ενώ ιατροί και έγκυες γυναίκες πρέπει πάντα να ζυγίζουν τα θετικά και αρνητικά των φαρμάκων που χορηγούνται στη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την επίπτωσή τους στο έμβρυο.»
Οι ιατροί μερικές φορές συστήνουν τη λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης σε έγκυες γυναίκες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν συγκεκριμένες επιπλοκές. Οι Γάλλοι ερευνητές κατέγραψαν τα αποτελέσματα των 656 νεογνών που είχαν γεννηθεί πριν από την 33η εβδομάδα κυοφορίας με αυτά 584 γυναικών με επιπλοκές κύησης, όπως υπέρταση, νεφρικά ή ανοσοποιητικά προβλήματα. Συνολικά, 125 εκ των γυναικών αυτών είχαν πάρει χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνη για περίπου 12 με 13 εβδομάδες, ενώ κυοφορούσαν.
Το δείγμα επανεξετάστηκε πέντε χρόνια αργότερα και τα στοιχεία έδειξαν ότι δεν υπήρχε σημαντική σχέση μεταξύ της χρήσης χαμηλής δόσης ασπιρίνης κατά την εγκυμοσύνη και των νεογνικών ή παιδικών αποτελεσμάτων. Μεταξύ των βρεφών, τα ποσοστά θνησιγένειας, νεογνικού θανάτου, εγκεφαλικής αιμορραγίας και εγκεφαλικής βλάβης ήταν όμοια μεταξύ των εμβρύων που είχαν εκτεθεί στην ασπιρίνη και αυτών που δεν είχαν εκτεθεί. Στην πραγματικότητα, παρατηρήθηκε μια τάση μείωσης των ποσοστών συμπεριφορικής εξασθένησης μεταξύ των παιδιών που είχαν εκτεθεί στην ασπιρίνη. Μόλις το 12% και το 7% της ομάδας αυτής είχε υπερδραστηριότητα και προβλήματα επαφής, αντίστοιχα, συγκριτικά με το 23% και το 14% των παιδιών που δεν είχαν εκτεθεί στην ασπιρίνη.