Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από 4 γκαζάκια, κεριά και ένα μπουκάλι με υγρό, ο οποίος δεν εξερράγη, εντοπίστηκε από διερχόμενο περαστικό στη συμβολή των οδών Γραβιάς Αγίας Βαρβάρας και Γραβιάς στη Δάφνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος αποκλείστηκε από την αστυνομία και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ενώ στο σημείο μετέβη για συνδρομή και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κοντινή απόσταση διαμένει η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σημειώνεται πως το 2013 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητό της, το οποίο από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς.

07/06/2013 Τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας Κορυδαλλού

Στις 04:15 Διομηδους – Αγ. Βαρβαρας – Δαφνη. άγνωστος τηλεφώνησε στον ΑΝΤ1 και στο zougla.gr, δινοντας περιθώριο 20 λεπτών. Λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου που είχε δοθεί, η αστυνομία δεν κατάφερε να εκκενώσει πλήρως την περιοχή. Είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μέσα σε ένα τάπερ. Το αυτοκίνητο ανέκει στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη η οποία μένει στο άλλο τετράγωνο. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και ζημιές σε σπιτια. Τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα.

Στις 08/06/13 η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και η Fai/IRF – Συμμορίες Συνείδησης – Fai/IRF – Πυρήνας Sole – Baleno ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα. Είχε μάλιστα ονομαστεί σαν την πρώτη πραξη ενός σχεδιου που ονομαστηκε «ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης