Τα πτώματα τεσσάρων ναυτικών εντόπισαν αργά το βράδυ της Τετάρτης δυνάμεις της ολλανδικής Ακτοφυλακής, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη 7 αγνοούμενων, ύστερα από τη σύγκρουση δύο πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν και εναέρια μέσα, με πλωτά σκάφη να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή. Όλα ξεκίνησαν όταν κάτω από άγνωστες μέχρις στιγμής συνθήκες το «Corvus J.», σημαίας Κύπρου, συγκρούστηκε λίγο μετά τις 20.15 το βράδυ με το «Baltic Ace», το οποίο και βυθίστηκε. Μέχρι στιγμής 33 μέλη του πληρώματος έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το νερό, εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής και ισχυρής θύελλας.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε 11 αγνοούμενους, μέλη του πληρώματος του “Baltic Ace”, το οποίο βυθίστηκε νωρίτερα. Μέχρι στιγμής έχουμε διασώσει 13», εξήγησε ο εκπρόσωπος της ολλανδικής Ακτοφυλακής, Marcel Oldenburger, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πλοίο ήταν γεμάτο αυτοκίνητα, τα οποία είχε παραλάβει από το Βέλγιο και είχε τελικό προορισμό την Φινλανδία. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το «Corvus J.» υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος να βυθιστεί, με το 12μελές πλήρωμά του να παραμένει πάνω στο κατάστρωμα. Η ναυτική τραγωδία σημειώθηκε περίπου 100 χλμ. από το λιμάνι του Ρότερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης