Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων 60 ετών πλήττει, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας, από χθες το απόγευμα το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Στο προάστιο Τονγκζού δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση στέγης και ένας ακόμα όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Άλλοι θάνατοι προκλήθηκαν από ηλεκτροπληξία, όταν έπεσαν στο έδαφος καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και από πνιγμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες από 500 πτήσεις ματαιώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και 80.000 ταξιδιώτες έχουν παγιδευτεί στο σημείο.

Ο δήμος του Πεκίνου στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι κάνει τα πάντα για να σταθεί η πρωτεύουσα και πάλι στα πόδια της, αλλά προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για τη συνέχιση της κακοκαιρίας.

«Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι από τα τέλη Ιουλίου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου η πόλη αυτή θα πλήττεται από πλημμύρες και θα υπάρξουν και άλλες σφοδρότερες καταιγίδες”, προειδοποιούν οι δημοτικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η κακοκαιρία αυτή είχε και τη θετική της πλευρά. Σύμφωνα με τον επίσημο δείκτη ρύπανσης, η ατμόσφαιρα σήμερα είναι εξαιρετική μετά τις υψηλές τιμές των ρύπων που είχαν καταγραφεί τις ημέρες πριν από την καταιγίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης