Προώθηση στραυτευμάτων στο Χαλέπι

Προώθηση στραυτευμάτων στο Χαλέπι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 20:48
Ο συριακός στρατός και οι εξεγερμένοι προωθούν σήμερα στρατεύματα προς το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου πλέον εκτυλίσσεται «μια αποφασιστική μάχη» μεταξύ του καθεστώτος και των αντιφρονούντων, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πολλές πηγές.
«Εκατοντάδες αντάρτες που έχουν έρθει από όλη τη βόρεια Συρία φτάνουν στο Χαλέπι για να πάρουν μέρος σε αυτό που φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε μια αποφασιστική μάχη», δήλωσε ο απεσταλμένος στην πόλη μιας συριακής εφημερίδας.
«Περίπου δέκα περιφερειακές συνοικίες εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών και πλέον στην πόλη αντηχούν οι βομβαρδισμοί και τα πυρά από αυτόματα όπλα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Ράμι 'Αμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές.
«Εδώ και 48 ώρες ενισχύσεις του συριακού στρατού φτάνουν από τον διεθνή δρόμο Δαμασκού-Χαλεπιού. Χθες (Τρίτη) οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον μιας στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στο δρόμο αυτό μεταξύ του Μάαρετ αλ Νούμαν και του Χαν Σεϊχούν (νότια του Χαλεπιού) για να καθυστερήσουν την άφιξη των ενισχύσεων», σημείωσε ο ίδιος.
«Υπήρξε ακόμη μία επίθεση στην Αρίχα (νότια του Χαλεπιού)», πρόσθεσε ο 'Αμπντελ Ραχμάν.
«Πρόκειται για μια αποφασιστική μάχη και το καθεστώς στέλνει ενισχύσεις για να εμποδίσει τους αντάρτες να καταλάβουν τις έδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και του κόμματος Μπάαθ στην πόλη, αλλά και κυβερνητικά κτίρια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.
Στο μεταξύ, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς της Συρία, μια κίνηση την οποία οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν μετά την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία.
«Ο συριακός λαός έχει ανάγκη τώρα περισσότερο από πότε από ηλεκτρική ενέργεια.
Θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε ηλεκτρική ενέργεια», υπογράμμισε ο Γιλντίζ μιλώντας στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Η ιδιωτική τουρκική εταιρεία Aksa αναμένεται να εξάγει περίπου 500 εκατομμύρια κιλοβατώρες στη Συρία μέχρι το τέλος του χρόνου, κυρίως στο Χαλέπι και τα περίχωρά του, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 20:48


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα