«Σαν να ήμουν ο Μπιν Λάντεν»

«Σαν να ήμουν ο Μπιν Λάντεν»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, 07:54

 

 

Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν ο Μπιν Λάντεν, όμως εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο μόνος υπεύθυνος για όσα συνέβησαν», λέει στην εφημερίδα La Stampa ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, που κατηγορείται για το ναυάγιο.

Ο Σκετίνο, καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου που έπεσε στα βράχια έξω από το νησί Τζίλιο στις 13 Ιανουαρίου 2011, αναφέρει ότι «έχει εμπιστοσύνη στην ιταλική Δικαιοσύνη» και προσθέτει ότι «στο μυαλό του έχει συνεχώς τους 32 επιβάτες που έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο».

Ο ιταλός πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο του πολύ πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών και για το λόγο αυτό κατηγορείται τώρα για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση περιβαλλοντικής καταστροφής.

«Δεν εγκατέλειψα το πλοίο, έφυγα όταν το σημείο στο οποίο βρισκόμουν ήταν έτοιμο να βυθιστεί και κινδύνευα να μην μπορώ, ούτως ή άλλως, να είμαι χρήσιμος σε κανέναν», επιμένει ο ίδιος στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα.

Ο καπετάνιος του Costa Concordia θεωρεί επίσης ότι «οι επιβάτες έπρεπε να απομακρυνθούν από το πλοίο με ελικόπτερα» και επιμένει ότι «αμαυρώθηκε χωρίς λόγο τόσο η εικόνα του όσο και ολόκληρης της Ιταλίας, με ένα πρωτοφανή διεθνή διασυρμό».

Ο Σκετίνο, με αγωγή που υπέβαλε πρόσφατα, αξιώνει την επαναπρόσληψή του από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, 07:56


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα