Η φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σε ένα κατάμεστο «Γ.Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 σε φιλικό αγώνα τον Ερυθρό Αστέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν αρχίσει από νωρίς στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» με το φιλικό αγώνα μεταξύ βετεράνων των «ερυθρόλευκων».

Ο αγώνας μεταξύ «άσπρων» και «κόκκινων» όπως ονομάστηκαν οι δυο ομάδες έληξε 3-2 υπέρ των «άσπρων», με τον Σίνισα Γκόγκιτς να πετυχαίνει δύο γκολ (και ένα ο Νίκος Τσιαντάκης), ενώ για τους «κόκκινους» δύο γκολ πέτυχε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Στη συνέχεια ακολούθησε αγώνας μεταξύ παικτών από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και μετά την λήξη του φιλικού με χορευτές να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο και να χορεύουν ένα ζεϊμπέκικο στην μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου που ήταν γνωστός για «ερυθρόλευκα» αισθήματα του.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού παρέλαβαν τα μετάλλια τους από τον εκτελών χρέη προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο, με τελευταίο τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη, που πήρε το Κύπελλο από τα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ το σήκωσαν δίνοντας το έναυσμα για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε τιμητική πλακέτα στον ομόλογό του, του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Λούκιτς, επισφραγίζοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Ακολούθησε ο Κριστιάν Καρεμπε ο οποίος παρέλαβε από τον Μαρινάκη τιμητική πλακέτα για όσα προσέφερε στους «ερυθρόλευκους», με το Γάλλο να αποθεώνεται από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως δέχτηκε ένα αναμνηστικό δώρο, μια φανέλα υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της ομάδας, από τα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε.

“Αδελφική νίκη” Το φιλικό μεταξύ των δύο “αδελφών” σωματείων άρχισε με τον Ολυμπιακό να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 9΄όταν το σουτ που επιχείρησε ο Ντιόγκο πέρασε πάνω από την εστία του Μπαΐκοβιτς.

Ο Ντιόγκο που ήταν αρκετά δραστήριος άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας στο 20΄ με ωραίο πλασέ μετά από πάσα του Μιραλάς.

Οι Σέρβοι απείλησαν για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο 24΄ αλλά το σουτ που Πέροβιτς κατέληξε άουτ.

Στο 29΄ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας του Αστέρα και με σκαφτό πλάσε να χρίζεται σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές και οι ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά αλλαγμένες.

Στο 71΄ ο Οζέγκοβιτς σκόραρε για τον Ερυθρό Αστέρα με σουτ και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):Δασκαλάκης (31΄ Μέγιερι, 62΄ Κάρολ), Μανιάτη (46΄Μακούν), Μοδέστο (46΄ Τοροσίδης), Μέλμπεργκ (46΄Μέλμπεργκ), Ιμπαγάσα (47΄ Φουστέρ), Καζίμ (46΄ Αμπντουν), Μιραλάς, Παπαδόπουλο (46΄ Ποτουρίδης), Μόνχε (46΄ Χολέμπας), Ορμπάιθ (46΄Φέισα),Ντιόγκο (47΄ Τζεμπούρ).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι):Μπαΐκοβιτς (47΄Βέσιτς), Τόσιτς (83΄Μαξίμοβιτς), Πασέκο (57΄ Ντουρίκοβιτς), Μιλιβόγιεβιτς, Μιλούνοβιτς (57΄ Οζέγκοβιτς), Μέντες, Πέροβιτς (64΄ Ασαμόα), Μίριτς (64΄ Στοίκοβιτς), Βέσοβιτς (77΄Μιχαΐλοβιτς) , Ντ.

Μιχαΐλοβιτς (63΄ Κρνετα), Πέτκοβιτς (83΄Μλαντένοβιτς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης