Ενώ οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού απολαμβάνουν στιγμές δόξας δίπλα στους ομογενείς της Αυστραλίας και προετοιμάζονται για το αυριανό φιλικό με τη Μέλμπουρν Βίκτορι (12.30), η διοίκηση των νταμπλούχων συνεχίζει το… σαφάρι, αναζητώντας τον κατάλληλο προπονητή που θα διαδεχθεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο «τιμόνι» της ομάδας.

Το «ναυάγιο» στις περιπτώσεις των Έμερι (συνεχίζει στη Σπαρτάκ Μόσχας), Μπίλιτς (συμφώνησε με τη Λοκομοτίβ Μόσχας), Μίτσελ (ανανεώνει με τη Σεβίλλη) και η ανατροπή με Πασιέντσια (διαφωνία ως προς το πολυμελές τεχνικό τιμ των 7-8 ατόμων δικής του επιλογής) φέρνουν στο προσκήνιο τις εναλλακτικές επιλογές, με το όνομα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να ακούγεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ καλή άποψη για τον Αργεντινό προπονητή, ο οποίος από τον Δεκέμβριο εργάζεται στην τουρκική Ορντουσπόρ και η περίπτωσή του είχε απασχολήσει και πέρυσι τον σύλλογο, πριν επισημοποιηθεί η επέκταση της συνεργασίας με τον Βαλβέρδε. Ο Κούπερ θεωρείται γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας από τη συνεργασία του με τον Άρη (2009-11), ενώ διαθέτει και διεθνείς εμπειρίες από τη θητεία του σε Βαλένθια, Ίντερ και Μαγιόρκα. Ωστόσο, «αγκάθι» αποτελεί το γεγονός ότι έχει χρόνια να δουλέψει σε ομάδα με υψηλές απαιτήσεις, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Η υπόθεση του Κούπερ αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, καθώς αναβλήθηκε η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Αλεχάντρο Καμάνιο, μάνατζερ του Αργεντινού προπονητή, αλλά και του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Καμάνιο βρέθηκε στην Ελλάδα, αλλά ενημερώθηκε πως δεν ήταν δυνατό να συναντήσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις για την παραμονή του Ιμπαγάσα (του έχει προταθεί μονοετές συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές) και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κούπερ να παίρνουν παράταση λίγων ημερών. Πάντως, στον Ολυμπιακό δεν έχουν παρατήσει την έρευνά τους στην αγορά της Ισπανίας, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν, καθώς συντηρείται το ενδιαφέρον για τους Χουάν Μαρτίνεθ της Λεβάντε, Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ της Ράγιο Βαγιεκάνο και Μίροσλαβ Τζούκιτς της Βαγιαδολίδ.

Στο μεταξύ, την πρώτη τους προπόνηση στη Μελβούρνη έκαναν χθες οι παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει του αυριανού φιλικού με τη Μέλμπουρν Βίκτορι. Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν υπό το βλέμμα αρκετών οπαδών της ομάδας, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και δεν έχασαν την ευκαιρία μετά το τέλος του προγράμματος να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης