Την ώρα που η ανάγκη χρηματοδότησης των ναυτιλιακών εταιρειών είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς τα έσοδά τους είναι μειωμένα λόγω των χαμηλών ναύλων, οι μεγάλες τράπεζες με παράδοση στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση όλο και μειώνουν την συμμετοχή τους στην ναυτιλία στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στην Ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Οι δανειακές υποχρεώσεις των Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών υπερβαίνουν τα 60 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα 15 δισ. ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο ελληνικών τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Ελληνικές, οι Γερμανικές και τελευταία και οι Γαλλικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι Γαλλικές BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole όχι μόνο σταμάτησαν τις πιστώσεις αλλά κλείνουν τις μονάδες που ασχολούνται με το Shipping, ενώ οι 2 πρώτες σχεδιάζουν να πουλήσουν στοιχεία ενεργητικού 300 δισ.ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των δανείων της ναυτιλίας» επισημαίνει σε ανάλυσή του διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες ναυτιλιακοί τραπεζίτες αντιμετωπίζουν κρίση και αυτό έχει γίνει κατανοητό από τις τράπεζες που συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική ναυτιλία εν μέσω δύσκολων περιστάσεων τόσο για την παγκόσμια οικονομία όσο και για την ελληνική. Τα ναυτιλιακά στελέχη θεωρούν την νέα χρονιά ως χρονιά των προκλήσεων και των ευκαιριών» επισημαίνουν Έλληνες τραπεζίτες με εξειδίκευση στη ναυτιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης