Φόβοι ότι η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς θα προκαλέσει καραμπόλες στην ελληνική ακτοπλοΐα, με δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις σε έναν πολύ εύθραυστο άλλα κι εθνικής σημασίας μεταφορικό κλάδο, προκαλούν αναταράξεις στο Μεγάλο Λιμάνι.
Ειδικότερα, τα στελέχη των ακτοπλοϊκών ομίλων προβληματίζονται για το εάν ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ θα διασφαλίσει τις θέσεις που δένουν τα επιβατηγά πλοία αλλά και ποια πολιτική θα ακολουθήσει με τα λιμενικά τέλη.
«Στον νέο ιδιοκτήτη προσφέρουμε μία αποκλειστικότητα οκτώ εκατομμυρίων επιβατών οι οποίοι διακινούνται από το λιμάνι του Πειραιά. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν και οι εταιρείες. Για αυτό ζητάμε ο έλεγχος των λιμενικών τελών να γίνεται από μία αρχή. Μη φθάσουμε να βγάζει το λιμάνι περισσότερα από τις εταιρείες κάνοντας ανεξέλεγκτες αυξήσεις των λιμενικών τελών οι οποίες θα προκαλέσουν οικονομική αιμορραγία» επεσήμανε υψηλόβαθμο στέλεχος της ακτοπλοΐας και προσέθεσε:
«Ένα άλλο θέμα που μας προβληματίζει είναι με ποιόν τρόπο θα μας διασφαλίσουν ότι όποιος αναλάβει τον ΟΛΠ δεν θα πειράξει τις θέσεις ελλιμενισμού των πλοίων της ακτοπλοίας τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πουθενά αλλού εκτός από το λιμάνι του Πειραιά».
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για τα θέματα αυτά μεταξύ των αρμοδίων αρχών. Έχει δοθεί στους «ακτοπλόους» μία πρώτη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα σε ένα ρευστό περιβάλλον, όπως αφήνουν να εννοηθεί πηγές από την ακτοπλοΐα.
newmoney

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης