Κανονικά θα διεξαχθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τις 9.00 το πρωί και μετά καθώς το Λιμενικό αποφάσισε την άρση του απαγορευτικού απόπλου.

Όλα τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες θα διεξαχθούν κανονικά εκτός από τα High Speed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για την αλλαγή του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό του στις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Από πολύ νωρίς το πρωί, ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα σ την Αττική, ενώ οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο προκάλεσαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Από το λιμάνι του Πειραιά δε έφευγαν τα πλοία για την Παροναξία και Αργοσαρωνικό, ενώ το Knossos Palace, με 611 επιβάτες, καθυστέρησε 1:30 ώρα να δέσει στο λιμάνι, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι δεν το άφησαν να πλησιάσει!
Το βράδυ, στο λιμάνι των Χανίων το πλοίο «Ελυρος» κατά τη διαδικασία πρόσδεσης χτύπησε στην άκρη της προβλήτας με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό βαθούλωμα στο πλοίο αλλά μετά από επιθεώρηση, του επετράπη ο απόπλους.

Στη Ραφήνα, το λιμεναρχείο εξέδωσε γενικό απαγορευτικό απόπλου έως τις 09:00. Νωρίτερα, το πλοίο Θεόφιλος με προορισμό την Τήνο και τη Μύκονο δεν έλυσε κάβους, ενώ τα «Πηνελόπη» και Super Fast με τον ίδιο προορισμό, αποφασίστηκε να φύγουν, αλλά θα φτάσουν έως την Άνδρο κι εκεί θα κριθεί αν θα συνεχίσουν την πορεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλήματα υπήρξαν το βράδυ και στην Κρήτη, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε τουλάχιστον 30 κλήσεις για κοπή δέντρων, κυρίως στο Ηράκλειο.

Το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ προβλέπει θυελλώδεις ανέμους σε ΝΑ Αιγαίο, Ικάριο και Καρπάθιο Πέλαγος, θάλασσα Σάμου – Ρόδου – Καστελλόριζου, Ανατολικό – ΝΑ Κρητικό και Ιεράπετρα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης