Κατά τις διακοπές του Πάσχα περισσότεροι από 100.000 Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να δώσουν μια ξεχωριστή νότα στις διακοπές τους. Η κίνηση μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνοριακών διαβάσεων κινήθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ στη διάρκεια των εορτών, σύμφωνα με στοιχεία από τα βουλγαρική συνοριακή αστυνομία. Μάλιστα, η μεγαλύτερη κίνηση σημειώθηκε στις διαβάσεις Κούλατα και Καπετάν Πέτκο Βοϊβόντα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που επικαλείται σε σχετικό ρεπορτάζ του το “Sofia News Agency”.

Περισσότερα από 65.000 οχήματα και 200.000 άτομα, 60.000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, πέρασαν τα σύνορα τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα. Πολλοί Βούλγαροι που ζουν κι εργάζονται στη Σόφια- και όχι μόνο- περνούν τα τελευταία χρόνια τις διακοπές του Πάσχα, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, αλλά και του καλοκαιριού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ, παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι κρατήσεις των Βούλγαρων τουριστών για το Πάσχα διατηρήθηκαν σε καλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουριστικοί κύκλοι στη Βουλγαρία σημειώνουν ακόμη ότι, από άποψη κουλτούρας, οι Βούλγαροι δεν είναι πολύ πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε μακρινούς προορισμούς και παρά την πτώση στο συνολικό αριθμό αυτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές, όλα τα σημάδια δείχνουν πως τα νούμερα για την Ελλάδα θα είναι καλά και το 2012.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης