«Πετούν» στην κυριολεξία πάνω από τα κύματα του ελληνικού Αρχιπελάγους, και από τις Κυκλάδες έως τα νησιά του Β.Α Αιγαίου, αλλά και μέχρι τις Σποράδες και τον Αργοσαρωνικό τα μικρής ηλικίας πλοία, τύπου Highspeed 4,5 και 6 της μιας από τις καλλίτερες ακτοπλοϊκής εταιρίας Hellenic SeaWays, ενώ την ίδια ασφάλεια παρέχουν σε όσους τα προτιμούν και τα υπερσύγχρονα ΕΓ/ΟΓ πλοία της “Νήσος Χίος” και “Νήσος Μύκονος”, καθώς επίσης και τα ταχύπλοα Flying Cat.

Έχοντας στο τιμόνι της η HSW – ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Παντελή Σφηνιά – τον παλιό ακτοπλόο πλοιοκτήτη Γεράσιμο Στρίντζη ως Πρόεδρο και τον Αντώνη Αγαπητό ως αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, άνοιξε τα “πανιά” της για νέους ορίζοντας, αλλά και σε μια νέα κοινωνική πολιτική έτσι ώστε να επιβιβάζονται και να ταξιδεύουν με όλα τα πλοία όλοι οι επιβάτες(πλούσιοι αλλά και φτωχοί),χωρίς φυσικά να μειώνεται ούτε η ασφάλεια ναυσιπλοΐας αλλά ούτε και οι παρεχόμενες υπηρεσίες εντός των πλοίων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα μάλιστα όπως τονίζει στην ZOUGLAPORT o Αντώνης Αγαπητός που σημειωτέον είναι άριστος γνώστης των ακτοπλοϊκών δρώμενων από πολύ παλιά HSW που συγκαταλέγεται μεταξύ των 5 μεγαλυτέρων ακτοπλοϊκών εταιριών φρόντισε και παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες που έχουν πλήξει όλες τις εταιρίες, να ξεπερνά τα προβλήματα που επικρατούν και παράλληλα να δημιουργεί συνέργειες με στόχο να παρέχει πάντα ακόμα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών στους επιβάτες που την προτιμούν.

Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στον στόλο της οποίας συμπεριλαμβάνονται όλοι οι τύπου των ΕΓ/ΟΓ Πλοίων κάτι που της παρέχει τη δυνατότητα ευελιξίας στα δρομολόγια αλλά και
και στην παροχή Εκπτώσεων και Προσφορών στο ναυλολόγιο των πλοίων της επισημαίνει ότι “η ΗSW στην 5ετια 2008-2012 έχει σημειώσει το υψηλότερο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας-EBITDA-ύψους 7% επί των πωλήσεων της.

Ο Αντώνης Αγαπητός επισημαίνει δε ότι για το 2013 η εταιρία δρομολογώντας το Higspeed για την Κρήτη έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες επιβάτες να μειώσουν τις ώρες του πολύωρου ταξιδιού τους σχεδόν κατά το ήμισυ, ενώ σημαντική μείωση του ταξιδιού προς την Αμοργό και τα Κουφονήσια προσφέρει σε όσους επιβάτες προτιμήσουν την Hellenic SeaWays και το υπερταχύπλοο FLYING CAT 4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της; HSW τονίζει και μάλιστα με έμφαση ότι κατά την διάρκεια του 2012 η εταιρία με τα υπερταχύπλοα επιβατηγά πλοία κατέγραψε την 2η καλλίτερη επίδοση αναφορικά με τον δείκτη δάνεια/αξια στόλου και του δείκτη δάνεια/ιδια κεφάλαια, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου αφού όπως είπε όλες σχεδόν οι υπάρχουσες ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι στο “κόκκινο”, ενώ η ύφεση έχει συρρικνώσει σημαντικά το εισόδημα των καταναλωτών-επιβατών γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει μοιραία σε μείωση κατά περίπου 30% την επιβατική και εμπορευματική κίνηση, και συνεπώς όπως επεσήμανε τα έσοδα όλων των εταιριών.

Τέλος ο κύριος Αγαπητός κάνει γνωστό ότι η HSW ανανέωσε τη συνεργασία της με την ΙNTERAMERICAN και με το πρόγραμμα παροχών ΑΜΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ “ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ” καλύπτει ιατρικά τον επιβάτη από την στιγμή επιβίβασης του στο πλοίο, μέχρι και 7 ημέρες μετά το ταξίδι. Οι καλύψεις που παρέχονται σε επιβάτες που ενδεχόμενα υποστούν ατύχημα επί του πλοίου είναι η υγειονομική μεταφορά, του παθόντος, η επιστροφή των μελών της οικογενείας του, νοσοκομειακή περίθαλψη, φροντίδα των ανηλίκων παιδιών του παθόντα επιβάτη, εισιτήριο σε στενό του συγγενή για να βρεθεί άμεσα κοντά στον ασθενή, αν όντως νοσηλεύεται, και κάλυψη εξόδων διαμονής σε ξενοδοχείο για στενό συγγενή του.

Επιπλέον για κάθε απρόβλεπτο περιστατικό εν πλω έως και 7 ημέρες μετά το ταξίδι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων απαντούν στη γραμμή υγείας 1010 και βρίσκονται στη διάθεση του παθόντα επιβάτη οποιαδήποτε ημέρα και ώρα για να του δώσουν υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές και οδηγίες.
Όσον αφορά τα εισιτήρια για “όλα τα βαλάντια” όπως επισημαίνει ο Αντώνης Αγαπητός αυτά είναι πολλά έτσι ώστε να μπορούν τα ταξιδέψουν με κάποιο από τα πλοία της ΗSW ,και τονίζει ότι στα παιδιά έως και 5 χρονών υπάρχει η έκπτωση 100%,,ενω 50% ισχύει για τα παιδιά από 5 έως 10 ετών. Επίσης έκπτωση 35% ισχύει σε όλες τις θέσεις και σε όλες τις ημέρες για τα συμβατικά πλοία στους φοιτητές, αλλά και στα ταχύπλοα μόνο στην οικονομική θέση,
Όμως όπως επισημαίνει ο διευθυντής εμπορικής εκμετάλλευσης της εταιρίας Βασίλης Κάτσαρης η εταιρία προσφέρει Souper προσφορές που είναι για τα νησιά Χίο, Μυτιλήνη και οι οποίες είναι εισιτήριο με 19 ευρώ στην οικονομική θέση και έκπτωση 50% για τα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ η ίδια προσφορά ισχύει και για τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Ικαρία και την ακριτική Σάμο.

Επίσης έκπτωση 15% παρέχεται σε όσους επιβάτες προγραμματίσουν έγκαιρα το ταξίδι τους και αγοράσουν τα εισιτήρια τους έως και 15 ημέρες πριν το ταξίδι, ενώ να επισημανθεί ότι η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων και τις μέρες Τρίτη, Τέταρτη και Πέμπτη ενώ παύει να ισχύει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο.

Πάντως όπως τονίζει στην ZOUGLAPORT o διευθυντής εμπορικής εκμετάλλευσης Βασίλης Κάτσαρης υπάρχουν και οι ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ που είναι για τα νησιά Αίγινα, Μέθανα, Πόρο και Αγκίστρι, και ισχύουν για τα συμβατικά πλοία όπου ο επιβάτης πληρώνει 15 ευρώ στην οικονομική θέση και 50 ευρώ για το αυτοκίνητο του, ενώ για τα ταχύπλοα το εισιτήριο κοστίζει με την προσφορά μόνο 22 ευρώ.
Για την Κρήτη ο επιβάτης που θα προτιμήσει το υπερταχύπλοο HS 5 θα βρει και εισιτήρια των 22 ευρώ στην οικονομική θέση και εισιτήριο των 50 ευρώ για το ΙΧ του, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα επίσης HS 4,5 για τις Κυκλάδες, ενώ από την Ραφήνα παρέχονται εισιτήρια για το υπαρταχύπλοο FLYING CAT 4 με 22 ευρώ. Όλες οι σουπερ προσφορές επισημαίνεται ότι είναι για περιορισμένο αριθμό θέσεων και με ταυτόχρονη έκδοση εισιτήριου, ενώ υπάρχουν και τα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών, που η έκπτωση είναι από 10%-40%.
Την επανάσταση όμως στις προσφορές της HSW έφερε όπως επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Αγαπητός η συνεργασία της εταιρίας με την COSMOTE σύμφωνα με την οποία δίδοντα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια επιστροφής σε όσους επιβάτες αγοράσουν ταυτόχρονα και τα εισιτήρια αναχώρησης .

Συγκεκριμένα η Hellenic SeaWays θα παρέχει σε συνδρομητές της COSMOTE μέσω του προγράμματος COSMOTE DEALS for YOU δωρεάν εισιτήρια επιστροφής επιβατων, οχημάτων και μοτοσυκλετών ως εξής:
Κάθε συνδρομητής στέλνοντας κενό SMS στο 19019(/0,50/SMS) θα λαμβάνει έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό τον οποίο θα εξαργυρώνει κατά την αγορά του εισιτηρίου αναχώρησης για τον προορισμό της επιλογής του και θα αποκτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το εισιτήριο της επιστροφής, ενώ η αγορά του εισιτηρίου αναχώρησης θα γίνεται από κεντρικό λιμάνι αναχώρησης, και τα οποία είναι σύμφωνα με τον Αντώνη Αγαπητό τα λιμάνια του Πειραιά, Ραφήνας, Ηρακλείου Κρήτης, Βόλου και του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Τα δωρεάν εισιτήρια της επιστροφής είναι ατομικά, ονομαστικά και ισχύουν μόνο για το ταξίδι της επιστροφής από τον προορισμό επιλογής και με τον ίδιου τύπου πλοίο, ενώ αν δεν χρησιμοποιηθούν ακυρώνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Επίσης δεν μετατρέπονται σε ανοιχτή ημερομηνία(OPEN),δεν αλλάζουν και δεν αντικαθίστανται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης