Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και με φόντο τους απλήρωτους ναυτεργάτες της ΝΕΛ, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της Λήμνου με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα, αντιπροσωπεία του νησιού έγινε δεκτή στο γραφείο του υπουργού, όπου και τέθηκε επί τάπητος το φλέγον ζήτημα της «προβληματικής» γραμμής του Λαυρίου, η οποία μέχρι και σήμερα δεν εξυπηρετεί τη Λήμνο, καθώς το πλοίο «Ταξιάρχης» παραμένει δεμένο εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του limnosfm100.gr, από τη μεριά του ο κ. Δρίτσας προχώρησε σε ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, ενώ δεν φάνηκε να είναι ευνοϊκά διακείμενος να προχωρήσει στην έκπτωση της ΝΕΛ. Ο υπουργός έδειξε, επίσης, να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με το θέμα των ναυτεργατών, καθώς στην περίπτωση που η εταιρεία κηρυχτεί έκπτωτη, οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν απλήρωτοι. Βέβαια, ο κ. Δρίτσας αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του μετά τη σημερινή συνάντηση που έχει προγραμματίσει με την ΠΕΝΕΝ, την ΠΝΟ και τους ναυτεργάτες της ΝΕΛ.

Όσον αφορά στην άγονη γραμμή του Βορείου Αιγαίου, ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε ότι αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, με το οποίο, όπως όλα δείχνουν, η γραμμή θα περάσει στην HSW και την Blue Star.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο υπουργός εξήγησε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, καθώς αμέσως μετά η κυβέρνηση επιθυμεί να εξετάσει συνολικά το θέμα των συγκοινωνιών. Υπενθυμίζεται πως προεκλογικά είχε γίνει λόγος για δημιουργία ενός δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης