Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που ουσιαστικά υφίστανται – και μάλιστα εν μέσω θέρους- τα νησιά του Σαρωνικού και τα Μέθανα. Την σκυτάλη των αντιδράσεων αυτών παίρνει τώρα ο Πόρος με ψήφισμα του δημοτικού του συμβουλίου, το οποίο διαβιβάστηκε στα Δ.Σ. των Δήμων Τροιζηνίας, Ύδρας και Σπετσών, προκειμένου να υποβληθεί κοινό Ψήφισμα όλων των Δ.Σ. των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας.

Σ’ αυτό ζητείται η δρομολόγηση νέων πλοίων και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων προς τον Αργοσαρωνικό καθώς και η υποχρέωση των εταιρειών να δοθεί τις ημέρες που δεν εκτελείται δρομολόγιο συμβατικού πλοίου η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου στους κατοίκους των νησιών και της Τροιζηνίας που εξυπηρετούνται από ταχύπλοα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου Πόρου έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Πόρου μετά την υπ’ αριθμ. 98/2012 Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, εξέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για τα Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια και το απέστειλε σε όλους τους αρμόδιους Πολιτειακούς φορείς με τα κάτωθι αιτήματα.

Την επιβολή υποχρέωσης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων για το εναπομείναν διάστημα της τουριστικής περιόδου με δρομολόγηση νέων πλοίων και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων προς τον Αργοσαρωνικό, την απόρριψη της πρότασης του Σ.Α.Σ. για αποδρομολόγηση των Ο/Γ και Ε/Γ «Νεφέλη» και «FLYING CAT II»΄ , καθώς και την υποχρέωση να δοθεί τις ημέρες που δεν εκτελείται δρομολόγιο συμβατικού πλοίου η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου στους κατοίκους των νησιών και της Τροιζηνίας που εξυπηρετούνται από ταχύπλοα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, το Ψήφισμα διαβιβάστηκε στα Δ.Σ. των Δήμων Τροιζηνίας, Ύδρας και Σπετσών, προκειμένου να υποβληθεί κοινό Ψήφισμα όλων των Δ.Σ. των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας.»

portnet.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης