Η ασθένεια ενός επιβάτη ανάγκασε το Balmoral, το κρουαζιερόπλοιο που επαναλαμβάνει αυτές τις μέρες το μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί προς την Ιρλανδία.

Η Κρουαζιέρα Μνήμης για τον Τιτανικό, 100 χρόνια μετά το ναυάγιό του, αναχώρησε από το Σαουθάμπτον την Κυριακή και ακολουθούσε την πορεία του καταδικασμένου πλοίου προς τη Νέα Υόρκη. Αργά το βράδυ της Δευτέρας και εν μέσω κακοκαιρίας όμως ο Καπετάνιος Ρόμπερτ Μπάμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να επιστρέψει πίσω εντός της εμβέλειας ελικοπτέρων της Ιρλανδίας για να μπορέσει να διακομισθεί σε νοσοκομείο ο  επιβάτης που εμφάνισε καρδιακά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πραγματοποίηση της κρουαζιέρας αυτής χρειάστηκαν πέντε χρόνια προετοιμασίας και οι διοργανωτές της προσπάθησαν να την κάνουν όσο το δυνατό πιο πανομοιότυπη με την αυθεντική. Στο πλαίσιο αυτό το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 1.309 επιβάτες, περίπου όσους δηλαδή και ο Τιτανικός ενώ ανάμεσά τους είναι και συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, των επιζώντων καθώς και ιστορικοί. Επίσης, στους επιβάτες από 28 χώρες, οι οποίοι πλήρωσαν περίπου 2.600 έως 8.000 στερλίνες, προσφέρονται τα εδέσματα που σερβίρονταν στον Τιτανικό ενώ γίνονται και διαλέξεις σχετικά με το θρυλικό πλοίο.

Τελικά, η υγεία του ασθενούς δεν εμπνέει ανησυχία όπως όλα δείχνουν αλλά οι διοργανωτές δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν η καθυστέρηση θα επηρεάσει την ικανότητα του πλοίου να φτάσει έγκαιρα στο σημείο όπου βυθίστηκε το 1912 ο Τιτανικός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης