Ένα περίεργο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία τόσο επιβατών όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, για τον πλοίαρχο του επιβατηγού πλοίου Πρέβελη.

Πιο συγκεκριμένα, την 21 Απριλίου, ημέρα της διακυβέρνησης της χώρας από τη χούντα των Συνταγματαρχών, ο καπετάνιος του Πρέβελη κι ενώ το πλοίο “έμπαινε” στο λιμάνι της Καρπάθου, είχε βάλει στα μεγάφωνα του πλοίου στη διαπασών, στρατιωτικά εμβατήρια.

Διαβάστε την καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» της Ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ στις 21/4/2013 (επέτειο του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος) στο λιμάνι της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα κατά την είσοδο του Ακτοπλοϊκού πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στο λιμάνι της Καρπάθου τα εξωτερικά μεγάφωνα του πλοίου έπαιζαν στην διαπασών στρατιωτικά εμβατήρια προκαλώντας βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Καρπάθου, των επιβατών και του πληρώματος του παραπάνω πλοίου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω Πλοίαρχος έχει επαναλάβει τις αθλιότητες αυτές τόσο στο ίδιο το πλοίο όσο και σε προηγούμενο της ίδιας εταιρείας που εργαζόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρούμε σοβαρή την ευθύνη της λιμενικής αρχής για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και την αδικαιολόγητη αδράνεια που επέδειξε στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις εκπροσώπου πολιτικού κόμματος και πολιτών.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ πρέπει να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να μη σημειωθεί ποτέ ξανά παρόμοιο γεγονός.

Το ίδιο ισχύει και για την Ναυτιλιακή εταιρεία η οποία ανέχεται παρόμοια αντιδημοκρατικά κρούσματα χωρίς να παίρνει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την συμμόρφωση του ανεκδιήγητου Πλοιάρχου της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης