Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων: Χωρίς ουσιαστική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα η Λήμνος

Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων: Χωρίς ουσιαστική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα η Λήμνος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 10:36
Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με την Αθήνα φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα με επιστολή της η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (Ο.Λ.ΣΥ.).

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (Ο.Λ.ΣΥ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Λήμνου και του Αη Στράτη με την ηπειρωτική Ελλάδα.

»Τα δυο νησιά συνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με το πλοίο «Ταξιάρχης» που κανονικά εκτελεί 3 φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Λαύριο - Αη Στράτης - Λήμνος - Καβάλα και επιστροφή. Η Λήμνος συνδέεται επίσης με το "Νήσος Μύκονος" που εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα με το δρομολόγιο Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Αγ. Κήρυκος - Καρλόβασι - Βαθύ - Χίο - Μυτιλήνη - Καβάλα.

»Από την Παρασκευή 20 - 2 - 2015 το πλοίο "Ταξιάρχης" δεν εκτελεί τα δρομολόγιά του εξ αιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στο πλοίο της εταιρείας ΝΕΛ. Το δε πλοίο "Νήσος Μύκονος" ούτως ή άλλως δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό αφού η χρονική διάρκεια του ταξιδιού Πειραιάς - Λήμνος είναι 22.30 ώρες. Έτσι η Λήμνος και ο Αη Στράτης δεν έχουν στην πραγματικότητα ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αττική.

»Aπαιτούμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, την άμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου που είναι χρόνιο και δυστυχώς φαίνεται να επιδεινώνεται».

Διαβάστε άλλες ειδήσεις για τη Λήμνο, πατώντας εδώ...

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 12:14


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα