ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει στους κόλπους των ναυτεργατών, καθώς η ένωση μηχανικών εμπορικού ναυτικού(ΠΕΜΕΝ) κατηγορεί την πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία ότι ήταν αμέτοχη σε όσα διαδραματίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην τελευταία κινητοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ θριαμβολογεί ότι υπέγραψε με τους εφοπλιστές την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ακτοπλοΐας με 0% αύξηση και μείωση κατά 78% του επιδόματος άγονων γραμμών.

          Οι εφοπλιστές απέφυγαν να τοποθετηθούν για την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με εντολή του οποίου ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης, ο Λιμενάρχης Πειραιά κ.Σαρρηγιάνης και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας απειλούσαν τα πληρώματα των πλοίων ότι επειδή βρίσκονται σε πολιτική επιστράτευση και έχουν φύλλα επίταξης δεν μπορούν να διεκδικούν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους και ότι αν επιμείνουν θα συλληφθούν με αυτόφωρη διαδικασία.

          Η πλειοψηφία της ΠΝΟ αρνήθηκε να προβάλλει σαν όρο και προϋπόθεση για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  και την εφαρμογή της, την καταγγελία αυτού τους αίσχους της πρωθυπουργικής παρέμβασης της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,

          ΠΝΟ και εφοπλιστές συντονιζόντουσαν με την κυβερνητική πολιτική και με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί και οι εφοπλιστές απειλούσαν ότι οι εταιρείες τους μπορούν να επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, εάν δεν υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρότειναν.

          Είναι μια επανάληψη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που εξελίσσεται σε βάρος των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

          Έκθετη για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΠΝΟ που προβάλλει την θεωρία των ισότιμα κοινωνικά εταίρων, αποδέχθηκε τις κυβερνητικές εντολές και τις εφοπλιστικές επιδιώξεις.

          Αρνήθηκαν να προβάλλουν τα προβλήματα που ζουν οι ναυτεργάτες με την απλήρωτη εργασία, την «μαύρη» – ανασφάλιστη εργασία, την εκτεταμένη ανεργία, την υπονόμευση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, την κατεδάφιση των συντάξεων.

          Αρνήθηκαν να προβάλλουν το αυτονόητο ότι μόνο για το ΦΜΥ τα πληρώματα επιβαρύνθηκαν κατά 14% φόρο και οι αξιωματικοί κατά 19%, εκτός τις άλλες επιβαρύνσεις της οικονομικής κατάστασης των ναυτεργατών.

          Αυτές οι απαράδεκτες αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΠΝΟ δεν πρέπει να κάμψουν τους ναυτεργάτες, επιβάλλεται να συνεχίσουν με τους άλλους εργαζόμενους και να ενισχύσουν τα αγωνιστικά μπλοκ ενάντια σε αυτήν την άθλια βάρβαρη πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

          Σφυρηλατώντας την ενότητα της τάξης μέσα από αγώνες να αναπτύξουμε την ταξική πάλη οικοδομώντας κοινωνικές συμμαχίες προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης