ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά και τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου που για άλλη μια φορά στα πλαίσια της πυγμής, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας κινητοποίησαν τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές με στόχο να υποτάξουν τους Ναυτεργάτες που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους σε δεκάδες Ακτοπλοϊκά και επιβατηγά πλοία.

Η αυτονόητη και ανθρώπινη διεκδίκηση των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών αντιμετωπίζεται με την κρατική, εφοπλιστική και δικαστική καταστολή με την ποινικοποίηση και την απειλή διώξεων και απολύσεων.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα αργά το βράδυ στις 5/6/2013 στην διάρκεια της αγωνιστικής κινητοποίησης των Ναυτεργατικών Σωματείων στο Ε/Γ-Ο/Γ «Μυτιλήνη» δείχνουν ότι σύσσωμος ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός τέθηκε στην υπηρεσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου με σκοπό να κάμψει τις δίκαιες διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνιστά πολιτική αθλιότητα του χειρίστου είδους η επίκληση της πολιτικής επιστράτευσης προκειμένου να υπονομευθεί και να χτυπηθεί ο αγώνας των Ναυτεργατών για το δικαίωμά τους να πληρώνεται η δουλειά τους και ο μόχθος τους που γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Εκφράζουμε την οργή μας προς την τρικομματική κυβέρνηση, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, τις Λιμενικές και Δικαστικές αρχές στις οποίες επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί με υπομνήματα, διαμαρτυρίες αλλά και παραστάσεις για την απλήρωτη Ναυτική εργασία.

Διαπιστώνουμε όμως ότι συστηματικά κωφεύουν, αδρανούν και αδιαφορούν για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Αντί να επιτίθενται και να τρομοκρατούν τους Ναυτεργάτες θα έπρεπε άμεσα να κινηθούν και να επιβάλουν την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και τις προβλεπόμενες κυρώσεις εναντίον των εφοπλιστών που συστηματικά παρανομούν καταστρατηγώντας τον νόμο, την ΣΣΕ και την Ναυτική νομοθεσία.

Προς επιβεβαίωση της καταγγελίας μας σας κοινοποιούμε το παρακάτω κείμενο που διακινήθηκε στις 5/6/2013 από το Μαξίμου στα ΜΜΕ:

Από:

Προς:

Αποστολή: Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Θέμα:

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού στον αρμόδιο υπουργό ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, να γίνει ότι είναι δυνατόν για να φύγουν τα πλοία από τον Πειραιά, λύθηκε το ζήτημα και εκτελούνται πλέον κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων που ήταν μπλοκαρισμένα από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά.

Νίκος Αρμένης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης