ΠΝΟ: «Ακόμα αναμένεται η επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης εργασίας στη ΝΕL»

ΠΝΟ: «Ακόμα αναμένεται η επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης εργασίας στη ΝΕL»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 09:02Τις εξελίξεις που αφορούν στην συνεχιζόμενη για πάνω από δύο χρόνια, μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα της ναυτιλιακής εταιρείας NEL LINES, συζήτησε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Ομόφωνη υπήρξε η διαπίστωση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, ότι «αυτή η απαράδεκτη από κάθε πλευρά κατάσταση, που προσβάλλει βάναυσα το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για την πληρωμή του μόχθου του, αλλά και αγνοεί την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, λόγω μη εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων της εταιρείας αυτής, δεν μπορεί πλέον να συνεχίζεται».
Όπως επισημάνει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ «οι διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας για ταχύτατη και κατ' εξαίρεση νομοθετική ρύθμιση και αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας των πληρωμάτων της NEL LINES, ακόμη αναμένεται. Επί τέλους, ας αναλάβει ο κ. Υπουργός τις ευθύνες που αναλογούν στην θέση στην οποίαν προΐσταται».
Επίσης η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε την αποστολή επικαιροποιημένου Εξωδίκου προς τον κ. Υπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς αλλά και τις Εφοπλιστικές Ενώσεις, στο οποίο περιλαμβάνονται τα αιτήματα του κλάδου, προτάσσοντας, μεταξύ άλλων, την υπογραφή ΣΣΕ για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2015, αλλά και την εφαρμογή τους καθώς και της κείμενης νομοθεσίας, την ανακούφιση των συνταξιούχων από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων – κυρίων και επικουρικών - την ανεργία, τη μείωση των οργανικών συνθέσεων, την απλήρωτη και μαύρη ανασφάλιστη εργασία και την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και την καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, απαίτηση της Διοίκησης της ΠΝΟ είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας προκειμένου να διασφαλίζεται η εφαρμογή των ΣΣΕ και η καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 09:03


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα