Προσκρούσεις σκαφών σημειώθηκαν στα Μέθανα, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν από χθες σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικότερα, τo A΄ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων της Λιμενικής Αρχής Πόρου ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ότι στο Ι/Φ-Θ/Ρ-Τ/Ρ «ΤΙΤΙ» Ν .ΚΥΜΗΣ 14, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Μεθάνων, έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα τη συνεχή πρόσκρουσή του στο λιμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος και στον λιμένα, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Στον Πειραιά, τo Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος ενημερώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ότι το Φ/Γ «AHTI R» Σημαίας UNION COMORES, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ναυπηγείου Ψυχάλη, προσέκρουσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο επίσης προσδεδεμένο Φ/Γ «LA JOIE» Σημαίας Παναμά.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ελλιμενίζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους, ενώ άλλα να προσαράξουν.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι των πλοίων για την ασφαλή πρόσδεση τους και τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Διαβάστε επίσης:
Κύματα σφυροκοπούν όρμο του Παλαιού Φαλήρου
Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης