Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η επίσχεση εργασίας που ξεκίνησε στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» το βράδυ της 6/2/2015 με αποτέλεσμα το πλοίο να μην πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του την Παρασκευή το βράδυ στις 10.00 από Πειραιά για προορισμό Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο.
Σημειώνουμε ότι το πλοίο είναι πλοιοκτησίας Βαγγέλη Βεντούρη και έχει επιενοικιαστεί από την ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ (ΑΝΕΚ) που έχει την ευθύνη για την εκτέλεση της παραπάνω γραμμής η οποία είναι επιδοτούμενη από το ελληνικό δημόσιο.
Η ακινητοποίηση του πλοίου και η επίσχεση εργασίας των μελών της ΠΕΝΕΝ έγινε αφού για πολλοστή φορά οι εμπλεκόμενες εταιρίες αρνήθηκαν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους Ναυτεργάτες και να τους καταβάλουν τις οφειλόμενες αποδοχές που φθάνουν έως τους έξι μήνες!!!
Θέλουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι η ασυδοσία των Ναυτιλιακών εταιριών και ιδιαίτερα  αυτών που εκτελούν τα πλοία τους δημόσια υπηρεσία επιδοτούμενα από το ελληνικό κράτος πρέπει να λάβει τέλος. Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ, οι λιμενικές αρχές αλλά και οι δικαστικές αρχές οφείλουν να επιτελέσουν το έργο τους εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τον νόμο, την ναυτική νομοθεσία και την ΣΣΕ.
Η απλήρωτη ναυτική εργασία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να έχει από την πλευρά της Ένωσής μας την παραμικρή ανοχή, ούτε επίσης θα δείξουμε ανοχή στις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνονται και επαναλαμβάνονται την τελευταία 4ετία και οι οποίες ποτέ δεν τηρούνται και δεν εφαρμόζονται από την πλευρά των εφοπλιστικών εταιριών.
Πρέπει άμεσα να γίνει αντιληπτό από την νέα πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ ότι η πολιτική των συστάσεων και των παραινέσεων προς τις Ναυτιλιακές εταιρίες έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται και σήμερα αναποτελεσματική και συμβάλει στην διαιώνιση και στην επέκταση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας.
Το φαινόμενο αυτό απαιτεί άμεσα δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα από την πλευρά του ΥΝΑ αλλά και εργαλεία (νομοθετικά) προκειμένου να επιβληθεί η στοιχειώδης υποχρέωση των Ναυτιλιακών εταιριών να τηρούν και να εφαρμόζουν τις ΣΣΕ. Η προστασία και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών πρέπει να είναι πρώτιστη προτεραιότητα των αρμόδιων εποπτικών και ελεγκτικών αρχών.
Κλείνοντας θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι εάν δεν υπάρξει καταβολή των δεδουλευμένων το πλοίο δεν πρόκειται να αποπλεύσει ούτε να πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του.

ΠΕΝΕΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
φωτογραφία από nautilia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης