Άμεσα ολοκληρώνεται η καταβολή των δεδουλευμένων για τους 306 απλήρωτους ναυτικούς των επτά πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ).

Για την εξέλιξη αυτή διαβεβαίωσε χθες το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που έκανε λόγο για «πολύμηνες, συστηματικές, σχεδιασμένες και εξαιρετικά δύσκολες προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας, των συναρμόδιων υπουργείων και του ίδιου του Πρωθυπουργού» που έφεραν τελικά «δικαίωση μιας διεκδίκησης που κράτησε πάνω από τρία χρόνια, για την οποία είχαν αδιαφορήσει πλήρως οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας προς τις διευθύνσεις, τις υπηρεσίες, τα στελέχη και τους εργαζομένους του υπουργείου, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, «που κυριολεκτικά πήραν την υπόθεση επάνω τους με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, εργαζόμενοι όταν χρειάστηκε ακόμα και τις αργίες ή εκτός ωραρίου. Τους αξίζει η αναγνώριση και τα συγχαρητήρια γιατί κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια προσπάθεια που δεν είχε προηγούμενο».

Το υπουργείο επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για συνέχιση των προσπαθειών, ώστε η ανεργία στη θάλασσα να μειωθεί δραστικά και τα δικαιώματα των ναυτικών να γίνονται σεβαστά από όλους. «Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια μάχη δύσκολη. Γι’ αυτό και απαιτείται πείσμα, ψυχραιμία, ενότητα και σταθερή ρότα» σημειώνει σχετικά.

Στις 18 Δεκεμβρίου οι ναυτικοί της ΝΕΛ -στους οποίους οφείλονται συνολικά 5,5 εκατ. ευρώ- είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ. Εξέφραζαν εκ νέου τότε την οργή τους για την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών πλοίων της ΝΕΛ που έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο έπειτα από νομοθετική ρύθμιση που έγινε για τον σκοπό αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης