Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συνεχόμενη και διαρκή ύφεση, οι έλληνες πλοιοκτήτες παραμένουν ανταγωνιστικοί και θέλουν να βοηθήσουν να δοθεί διέξοδο στην ανεργία που μαστίζει την κοινωνία, δίνοντας νέες θέσεις εργασίας και με όρους σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Ο κ. Βενιάμης άνοιξε τις εργασίες του δεύτερου ναυτιλιακού συνεδρίου της Ναυτεμπορικής με θέμα «Τέσσερις προκλήσεις για τη ναυτιλία: Απασχόληση, περιβάλλον, Χρηματοδότηση, ναυτιλιακό κέντρο Πειραιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Βενιάμης αναφερόμενος στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα τόνισε ότι ο κλάδος των πλοιοκτητών βρέθηκε αντιμέτωπος με στενές συνδικαλιστικές απόψεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση αλλά και την ίδρυση ιδιωτικών σχολών.

Αναφερόμενος στο φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας είπε ότι έχουμε από τη μία πλευρά τα ευρωπαϊκά όργανα να καταγγέλλουν το ελληνικό φορολογικό σύστημα και από την άλλη να το χρησιμοποιούν ως μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης