Χάνονται από το Βόλο, αλλά και από τα Μετέωρα οι αφίξεις τουριστών λόγω κάθετης πτώσης του τουρισμού κρουαζιέρας. Αναγγελία προσέγγισης στο λιμάνι του Βόλου έχει γίνει από εταιρείες των οποίων τα κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμάνι 23 φορές, γεγονός που θα σημάνει μείωση των οικονομικών δραστηριοτήτων των τουριστικών πρακτορείων

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας που μόλις άρχισε να αναπτύσσεται στο Βόλο, μετράει τις πληγές της, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ναυαγίου του Costa Concordia που έχει επηρεάσει αρνητικά ένα ποσοστό τουριστών. Η τουριστική σεζόν ξεκινά με δραματική μείωση αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι προσέγγισαν το λιμάνι 61 κρουαζιερόπλοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρουαζιέρα συνδέεται με την Αφρική, την Ελλάδα και την Τουρκία και οι αναταραχές στη Βόρειο Αφρική, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τα επεισόδια που κατά καιρούς διαδραματίζονται αποθαρρύνουν τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Τα δεδομένα όσον αφορά στο συγκεκριμένο τουριστικό κλάδο, που άρχισε να γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, δεν είναι σήμερα ευνοϊκά και δυστυχώς δεν αναμένεται να γίνει η μεγάλη ανατροπή μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού οι πλοιοκτήτριες εταιρείες προγραμματίζουν τις προσεγγίσεις τους μήνες ή χρόνια πριν.

Το Costa Allegro στο οποίο ξέσπασε φωτιά, είχε πέρσι 15αφίξεις, ενώ το Βόλο εγκατέλειψε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία του ΑIDA DIVA, η οποία διακινούσε σε κάθε ταξίδι περίπου 3000 επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

http://portnet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης