Για κωλυσιεργία στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη Σαμοθράκη, κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με αποτέλεσμα «να χαθεί για φέτος η σεζόν από την οποία ζουν οι επαγγελματίες του νησιού και συντηρείται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία του».

Επίσης, η κ. Νοτοπούλου σημειώνει ότι το υπουργείο Τουρισμού εμφανίζεται κατώτερο των περιστάσεων «την ώρα που οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης βρίσκονται σε απόγνωση αντιμετωπίζοντας συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα κύμα ακυρώσεων και μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 60%-70% σε σχέση με πέρσι, όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με φορείς της Σαμοθράκης, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, ότι δεν υπάρχει ένα σαφές σχέδιο, αλλά «γενικόλογες υποσχέσεις από τον κ. Θεοχάρη (..) χωρίς την εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων άμεσης ελάφρυνσης και ουσιαστικής στήριξης των επαγγελματιών που δέχθηκαν πλήγμα και σημαντική απώλεια εισοδημάτων».

Επίσης, θέτει το ερώτημα αν «έχει το υπουργείο καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο και ποιες άμεσες ενέργειες περιλαμβάνει για την προσέλκυση επισκεπτών, όπως επίσης και σε ποιες άλλες αγορές του εξωτερικού θα υλοποιηθεί πέραν της Ρουμανίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης