Το άρθρο 26 στη συνεδρίαση της ΠΝΟ

Το άρθρο 26 στη συνεδρίαση της ΠΝΟ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 11:46

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), επίκεντρο της οποίας θα είναι το περίφημο άρθρο 26 του νομοσχεδίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», που αφορά στη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ως γνωστόν ο ΣΕΕΝ έχει διατυπώσει εντάσεις στην Διαύγεια ενώ ναυτεργατικές Ενώσεις-μέλη της ΠΝΟ, επίσης έχουν εκφράσει αρνητική θέση για το εν λόγω άρθρο.

Όπως ανέφεραν συνδικαλιστικοί κύκλοι στο ΑΠΕ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων αν το υπουργείο εμμείνει στην εν λόγω θέση, ενώ αντίστοιχα ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μ. Σακέλλης , επίσης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΥΝΑ θα έπρεπε επί του συγκεκριμένου θέματος να έχει συζητήσει και με τους ακτοπλόους και τα ναυτεργατικά σωματεία κατά πόσο θα είναι εφικτό το μνημονευόμενο στο εν λόγω άρθρο και μετά να το ενέτασσε στο εν λόγω ν/σ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι του ΥΝΑ σημειώνουν ότι την προσεχή εβδομάδα κατά τη συζήτηση του εν λόγω ν/σ στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής δεν αποκλείεται να συμβούν βελτιωτικές και άλλες παρεμβάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 11:48


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα