Τουλάχιστον τρείς ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί μετά από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο έπληξε με δύο πυραύλους το εν κινήσει αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Η επίθεση έλαβε χώρα στην πακιστανική περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Η περιοχή Νταταχέλ του Βορείου Ουαζιριστάν, αποτελεί προπύργιο πολλών οργανώσεων των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Και οι τρείς άνδρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν, ενώ το όχημά τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Η επιδρομή σημειώθηκε την επομένη των βίαιων διαδηλώσεων στη χώρα κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας. Στις ταραχές συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το Πακιστάν έχει διατυπώσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στη διεξαγωγή επιδρομών από μη επανδρωμένα τονίζοντας ότι αυξάνουν το αντι-αμερικανικό αίσθημα και προτρέπουν τον πληθυσμό να υποστηρίζει τους αντάρτες.

Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι οι αναγκαίες αυτές επιδρομές στοχεύουν εναντίον ανταρτών οι οποίοι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.