Συνεχίζει να αναπτύσσεται η κρουαζιέρα, καθώς με κρουαζιερόπλοιο αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν περίπου 24 εκατ. άνθρωποι το 2016 -15 εκατ. περισσότεροι σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association – CLIA), σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας προγραμματίζουν να «ρίξουν στο νερό» 27 νέα κρουαζιερόπλοια -μια συνολική επένδυση ύψους άνω των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δέχονται ήδη μεγάλη, υψηλότερη σε σχέση με το 2015, ζήτηση για ταξίδια κρουαζιέρας. Ειδικότερα, οκτώ στις δέκα ταξιδιωτικές εταιρείες – μέλη της CLIA – δήλωσαν ότι αναμένουν αύξηση στις πωλήσεις κρουαζιέρας το 2016, σε σχέση με το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια προσπάθεια να κάνει την κρουαζιέρα ακόμα καλύτερη, η βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται έτσι ώστε να υπάρχει πραγματικά μια κρουαζιέρα για κάθε ταξιδιωτικό στυλ και πορτοφόλι» δήλωσε ο Cindy D’Aoust, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της CLIA.

«Με τη δημιουργία μοναδικών πλοίων, νέων εμπειριών και την πρόσβαση σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, η εξέλιξη, η γοητεία και η αξία του ταξιδιού κρουαζιέρας συνεχίζει να τροφοδοτεί τη συνολική ανάπτυξη της βιομηχανίας» πρόσθεσε.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας δημιουργεί, επίσης, έναν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις δαπάνες της να δημιουργούν έναν συνολικό τζίρο 119,9 δισ. δολαρίων. Με βάση τις προβλέψεις, η Καραϊβική εξακολουθεί να είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός με μερίδιο 33,7% στις προβλέψεις χωρητικότητας, ακολουθούμενη από τη Μεσόγειο με 18,7% και την υπόλοιπη Ευρώπη με 11,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης