ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για έναν ευλογημένο τόπο όπως είναι η Ελλάδα, η κρίση είναι ευκαιρία» τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Γράτσος, μιλώντας στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Θάλασσας.

Ο κ. Γράτσος υπογράμμισε ότι, χωρίς αύξηση της παραγωγικότητας στη χώρα, το βιοτικό επίπεδο θα φθίνει συνεχώς, καλώντας ταυτόχρονα όλους να παραδειγματιστούν από τη ναυτιλία των Ελλήνων, η οποία δείχνει μια αξιοθαύμαστη αντοχή στο χρόνο επειδή «είναι ανταγωνιστική και προσαρμόζεται πολύ εύκολα μέσα σε ένα πλέγμα διεθνών κανόνων και κανονισμών, μακριά από κάθε κρατικό παρεμβατισμό».

«Κάθε φορά που ιστορικά η Ελλάδα αγκάλιασε τη θάλασσα και τα έργα της μεγαλούργησε» τόνισε ο πρόεδρος του ΝΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι και τώρα οι συνθήκες επιβάλλουν να συμβεί το ίδιο. Και συμπλήρωσε ότι ένα φιλικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα, απαλλαγμένο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παλινωδίες, μπορεί να προσελκύσει στη χώρα διεθνείς επενδύσεις, οι οποίες ειδικά στον τομέα της ναυτιλίας θα μπορούσαν:
-Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ναυτιλιακό και οικονομικό κέντρο της Αν. Μεσογείου.
-Να την αναδείξουν κορυφαίο προορισμό τουρισμού και αναψυχής.
-Να την καταστήσουν κύρια αφετηρία κρουαζιερόπλοιων, αλλά και διαμετακομιστικό κέντρο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς επίσης και της Ανατολικής Μεσογείου.
-Να την αναδείξουν ισχυρό ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Γράτσος, «οι συνθήκες ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο λόγω της κρίσης που βιώνει ο τόπος, αλλά και επειδή επικρατεί πολιτική αστάθεια στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή, κάτι που αυξάνει σημαντικά τη δυνατότητα της Ελλάδας να αναδειχθεί σε ένα σταθερό και φιλόξενο σημείο ανάπτυξης.

Πηγή: theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης