Οι εφοπλιστές κρουαζιέρας στην Όλγα Κεφαλλογιάννη

Οι εφοπλιστές κρουαζιέρας στην Όλγα Κεφαλλογιάννη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 15:34

Το Προεδρείο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), είχε συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κα Υπουργός ενημερώθηκε για την εκπροσώπηση του συλλογικού οργάνου της ΕΕΚΦΝ στον ευρύτερο χώρο της Κρουαζιέρας, καθώς και για τους στόχους και σκοπούς του Σωματείου. Παράλληλα ετέθησαν υπόψη της κας Υπουργού θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της κρουαζιέρας και ζητήθηκε η εξέτασή των από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και όπου απαιτείται συνεργασία με άλλα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες εξέτασής των, ώστε να μπορέσουν να γίνουν, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην χώρα μας.

• Οι εκπρόσωποι της ΕΕΚΦΝ τόνισαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες προσέγγισης περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων σε Ελληνικούς Λιμένες και ιδιαίτερα αυτών που δεν φέρουν κοινοτική σημαία, προκειμένου για την εκτέλεση κυκλικών ταξιδιών, χρησιμοποιώντας τους λιμένες ως home port, μετά και την απελευθέρωση του cabotage με την τελευταία Νομοθετική ρύθμιση.

• Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήτο η διευκόλυνση στους ελέγχους επιβατών – τουριστών από χώρες Σέγκεν και χώρες εκτός Σέγκεν. Επ’ αυτού τονίστηκε η ανάγκη αφενός απλοποίησης των διαδικασιών, όσον αφορά την έκδοση βίζα από τους τουρίστες των ανατολικών χωρών και της Τουρκίας, που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα και αφετέρου η δυνατότητα αποεπιβίβασης στο πλοίο, σε όλους τους ενδιάμεσους λιμένες προσεγγίσεως, επιβατών – τουριστών χωρών της Ε.Ε. που δεν υπόκεινται σε χορήγηση βίζα από Προξενική Αρχή.

• Η διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στις περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων, ήτο επίσης θέμα της συζήτησης.

• Στο υπόμνημα που εδόθη στην κα Υπουργό αναφέρονται και άλλα θέματα που επίσης αφορούν τον κλάδο όπως:

• Η μελέτη όσον αφορά την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα για τις νότιες περιοχές της Χώρας, όπου οι καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι ηπιότερες. Το θέμα απαιτεί κοινή εξέταση από συναρμόδια Υπουργεία, όπως της Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Πολιτισμού

• Το θέμα σχετικά με τις απ’ ευθείας αεροπορικές συνδέσεις, προκειμένου για υπερατλαντικά ταξίδια π.χ. από πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα την Ατλάντα, που επί χρόνια υπήρχαν τέτοιες απ’ ευθείας συνδέσεις με την Ελλάδα μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες.

• Η κα Υπουργός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον αυτά που ετέθησαν υπόψη της από πλευράς του Προεδρείου της ΕΕΚΦΝ και δήλωσε ότι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και άλλα σχετικά έγγραφα της Ενώσεώς Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας, στα οποία καταγράφονται θέματα που συμβαίνει να υπάρχει συναρμοδιότητα και άλλων Υπουργείων, θα συνεργαστεί με τους συναδέλφους της Υπουργούς, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες ρυθμίσεις.

Πηγή: portnet

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 15:34


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα