Εκδήλωση για το «καλωσόρισμα», του κρουαζιερόπλοιου «Costa Mediterranea» στο λιμάνι του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013.
Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η επίσημη έναρξη των δρομολογίων κρουαζιέρας, της εταιρείας Costa Crociere για την εαρινή περίοδο 2013, με σημείο εκκίνησης-λήξης (home port) το λιμάνι του Ηρακλείου.
Στην παραδοσιακή τελετή ανταλλαγής αναμνηστικών επί του πλοίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.,  κ. Ιωάννης Μπρας, το μέλος  του Δ.Σ. κ. Κων/νος Στραταντωνάκης, οι Διευθυντές του Οργανισμού Βαγγέλης Τσαμπουράκης (Λιμενικών Υπηρεσιών),  Σταύρος Λυριντζάκης (Τεχνικών Υπηρεσιών), καθώς και ο κ. Γεώργιος Πλιάκας, Αερολιμενάρχης Ν. Καζαντζάκη και ο κ. John Pagni, Φιλανδός δημοσιογράφος.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος το ΟΛΗ εξέφρασε την ευχαρίστηση του προς την ιταλική εταιρεία που «…με την παρουσία της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο λιμάνι του Ηρακλείου και συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με χιλιάδες επισκέπτες, προμήθειες για τις ανάγκες του πλοίου από την τοπική αγορά και πολλές επιπλέων διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Κρήτης». Ενώ με τη σειρά του ο καπετάνιος του πλοίου κ. Nicolantonio Palombella, ευχαρίστησε τον Οργανισμό Λιμένος και τα στελέχη του για τις εξαιρετικές υπηρεσίες και την ασφάλεια που προσφέρουν στα πλοία της εταιρείας και τους επιβάτες τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά και την μοναδική συνεργασία του Οργανισμού με τον Δήμο Ηρακλείου το Αεροδρόμιο Ηρακλείου και την 126ΣΜ.
Η τελετή υποδοχής του πλοίου και των επισκεπτών περιλάμβανε επίσης και μικρή συναυλία στον Επιβατικό Σταθμό του λιμένος από κουαρτέτο της Συμφωνικής Ορχήστρας της πόλης που με μεγάλη χαρά πρόσφερε ο Δήμος Ηρακλείου που κατενθουσίασε όλους τους επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης