Διάσωση 237 μεταναστών από το Λιμενικό στο ανατολικό Αιγαίο

Διάσωση 237 μεταναστών από το Λιμενικό στο ανατολικό Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 10:42
Στη διάσωση 237 μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα σε επτά διαφορετικά περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο και ειδικότερα σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λέσβου, Χίου και Κω.

Στο μεταξύ, ερώτηση για το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά κατέθεσαν σήμερα προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη οι βουλευτές του Ποταμιού Νίκος Ορφανός (Β' Πειραιά) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας).

Οι βουλευτές ρωτούν ποια μέτρα αναμένεται να λάβει το υπουργείο για τη μετακίνηση των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα. Στους μετανάστες έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα έγγραφα εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, καθώς, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, οι ακτοπλόοι δηλώνουν, ήδη, αδυναμία να μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης.

Επίσης, ρωτούν πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της διαχείρισης των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, όπου εντοπίζεται η συντριπτική πλειονότητα (90%) των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 11:14


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα