Πρωινές ώρες σήμερα, ολοκληρώθηκε η ασφαλής μεταφορά στην Κρήτη των παράνομων μεταναστών που διασώθηκαν χθες, μετά από μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσε και συντόνισε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ/Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.), στη θαλάσσια περιοχή 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της νήσου.
 
Η αποβίβαση των τριακοσίων σαράντα πέντε (345) διασωθέντων από το Δ/Ξ  “OLYMPIC FAITH” Ν. Πειραιά 11854 στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και τη συνδρομή τριών (03) αλιευτικών σκαφών της περιοχής.
 
Γιατροί και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) πραγματοποίησαν προκαταρκτικό ιατρικό έλεγχο των διασωθέντων, μετά από τον οποίο προέκυψε η ανάγκη διακομιδής δύο (02) εκ των μεταναστών, για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Χανίων.
 
Οι υπόλοιποι διασωθέντες με τις αποσκευές τους, επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία που διατέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Ναύσταθμο Κρήτης, την Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού και το ΚΤΕΛ και πρόκειται να μεταφερθούν στην περιοχή Αγιάς Χανίων, για προσωρινή φιλοξενία, σε χώρο υποδοχής που διατέθηκε για το σκοπό αυτό από την Περιφέρεια Κρήτης.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης