Μεγάλη άσκηση έρευνας και διάσωσης στη Σάμο από το Λιμενικό και τη Frontex

Μεγάλη άσκηση έρευνας και διάσωσης στη Σάμο από το Λιμενικό και τη Frontex

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, 17:50
Στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX διεξήχθη την 24η και 25η τρέχοντος ευρείας κλίμακας άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR Workshop) στη νήσο Σάμο. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών καθώς και ο εντοπισμός και επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Η πρώτη ημέρα (24/09) περιελάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου επί θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού, στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και μέλη πληρωμάτων των συμμετεχόντων κοινοτικών μέσων. Την δεύτερη ημέρα (25/09) διεξήχθη το πρακτικό σκέλος της άσκησης, τα σενάρια της οποίας εμπεριείχαν τη διαχείριση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των σκαφών και των εναερίων μέσων.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος επιχειρησιακά μέσα και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX, ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και εθελοντικές οργανώσεις της νήσου Σάμου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, 17:51


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα