Δυο νεκροί, ένα αγοράκι δυο ετών και μια γυναίκα 34 ετών ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Παναγιούδας βόρεια της Μυτιλήνης. Από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυλλέγησαν 46 άτομα.Βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Λέσβο, κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, ναυάγησε γύρω στις δέκα το πρωί της Τετάρτης ανοιχτά του λιμανιού της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του κατάφερε να σώσει και να βγάλει στο λιμάνι της Μυτιλήνης περίπου 45 άτομα ανάμεσα στα οποία πολλά μικρά παιδιά και γυναίκες.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, μιας γυναίκας και ενός βρέφους, το οποίο ανέσυραν από τη θάλασσα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιμενικών δεν επανήλθε στη ζωή.

Το ναυάγιο εντοπίστηκε από τουρκικό τουριστικό σκάφος της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλί, το οποίο ειδοποίησε το λιμεναρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε το σκάφος «Lesvos» και μαζί με πλωτό του Λιμενικού Σώματος που είχε σπεύσει στην περιοχή, άρχισαν την περισυλλογή των ναυαγών.

Συγκεκριμένα, από το σκάφος του Λιμενικού περισυνελέγησαν 46 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα νεκρό αγοράκι δύο ετών, που παρά τις προσπάθειες τόσο της διασώστριας, Ζωής Λειβαδίτη, όσο και του κυβερνήτη, ανθυποπλοίαρχου, Κυριάκου Παπαδόπουλου, δεν τα κατάφερε.

Το τουρκικό τουριστικό σκάφος διέσωσε τρία άτομα και περισυνέλεξε τη σορό μίας 34χρονης γυναίκας.

Συνολικά, διασώθηκαν 48 άτομα, 11 παιδιά, οκτώ γυναίκες και 29 άνδρες.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε…» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο καπετάνιος του τουρκικού σκάφους, Μεμέτ Αλή. «Και ήταν συγκινητική η κοινή προσπάθεια επιβατών και πληρώματος, Ελλήνων και Τούρκων, να σωθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν. Δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε.


Το άτυχο βρέφος που δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Λίγο αργότερα σήμανε συναγερμός για ακόμη ένα ναυάγιο, ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο έσπευσε στην περιοχή, διεσώθη το σύνολο των επιβαινόντων, 40 άτομα, εκ των οποίων οκτώ παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στις 11:00 έγινε τρίτο ναυάγιο ανοικτά της Συκαμνιάς, στη βόρεια Λέσβο, όταν η ξύλινη σωστική λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να βάζει νερά. Από σκάφος του Λιμενικού διασώθηκαν 153 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.

Πηγή: lesvosnews.gr/ ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης