Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 9-11-2013 το πρώτο εβδομαδιαίο (5-9 Νοεμβρίου) σεμινάριο έρευνας-διάσωσης σε δέκα (10) στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Λιβύης στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στη Λιβύη SAHARA-MED.
Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγιναν κοινωνοί των διαδικασιών έρευνας-διάσωσης όπως αυτές παρέχονται από το ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης), σύμφωνα με τις διεθνείς  συμβάσεις και τους κανονισμούς.  Παράλληλα, έλαβαν χώρα επισκέψεις α) στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης της Π.Α στην 112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα), β) στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. (Αεροπορική Βάση Δεκέλειας) και γ) στο μουσείο Hellas Liberty, ενώ οι εκπαιδευθέντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκτέλεση άσκησης έρευνας-διάσωσης στη θάλασσα. Μετά το πέρας των μαθημάτων έγινε απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής και παρασχέθηκε εθιμοτυπικό γεύμα.
Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Έρευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο καλής συνεργασίας με τη Λιβύη, πρόκειται να εκπαιδεύσει άλλα δέκα στελέχη του αντίστοιχου Λιμενικού Σώματος από 18 έως 22 Νοεμβρίου 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης