Της Άντζελας Πεΐτση

Συνέχιση της αποχής τους από την υπερωριακή τους εργασία έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αύριο, όπως ανακοίνωσαν, θα συμμετάσχουν σε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Θ. Α.Ε., που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του γενικού γραμματέα Λ.Λ.Π.Ν.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Λαμπρινίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σύλλογοι και τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΛΘ εμμένουν στις αρχικές τους διεκδικήσεις και ζητούν:

  • να μην προχωρήσει η πώληση του ΟΛΘ – άμεση ανάπτυξη δημόσιου λιμένα, διασφάλιση δημοσίων εσόδων και προστασία της εθνικής οικονομίας
  • να πραγματοποιηθούν το συντομότερο προσλήψεις και να στελεχωθεί το λιμάνι με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές του ανάγκες
  • να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από το Ν.2688/99, τον Γενικό Κανονισμό και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Λιμάνι ανοιχτό στην πόλη και τους πολίτες

Οι εργαζόμενοι, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δηλώνουν ανυποχώρητοι στη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τους απεργιακούς τους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οι σύλλογοι και τα σωματεία των εργαζομένων όρισαν νέα διευρυμένη συνεδρίαση για την Πέμπτη, ώστε να εκτιμήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης