Δύο νεκροί και μία σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός της τραγωδίας που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Πόρτο Χέλι στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας. Τα αίτια της φονικής σύγκρουσης ερευνά το Λιμενικό ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση αναζητείται ο χειριστής του 12μετρου φουσκωτού ο οποίος αμέσως μετά το συμβάν τράπηκε σε φυγή. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες το ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες που είναι καλά στην υγεία τους (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), έκοψε κυριολεκτικά στη μέση το μικρό αλιευτικό με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν οι σοροί των δύο ανδρών αλλά και μία γυναίκα τραυματισμένη που λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον χειριστή του φουσκωτού:

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η σύγκρουση των δύο σκαφών σημειώθηκε μόλις 350 μ. από την ακτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Video και φωτογραφίες από τη μεταφορά στο νοσοκομείο της γυναίκας που έχει τραυματιστεί και αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άργους:

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

«Το ταχύπλοο πέρασε πάνω από το αλιευτικό», δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, μιλώντας στο Open, που περιγράφοντας τις συνθήκες της φονικής σύγκρουσης ανέφερε ότι το φουσκωτό έπεσε στο ξύλινο σκάφος την ώρα που το δεύτερο σήκωνε δίχτυα.

Φωτογραφίες: argonafplia.gr

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς κοντά στο Πόρτο Χέλι

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης