Υπεγράφη συμφωνία ναυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιθιοπίας

Υπεγράφη συμφωνία ναυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιθιοπίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 20:41
Η διεύρυνση της συνεργασίας και η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιθιοπίας αποτέλεσαν αντικείμενο των συναντήσεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Αιθιοπίας κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αντίς Αμπέμπα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Κατρούγκαλος υπέγραψε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αιθιοπίας Dr. Aklilu Hailemichael συμφωνία ναυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιθιοπίας, που περιλαμβάνει την αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας των δύο χωρών.

Επίσης, κατά την παραμονή του στη χώρα που καταλαμβάνει μια κυρίαρχη θέση στο Κέρας της Αφρικής, συναντήθηκε με τους υπουργούς Πολιτισμού Dr. Hirut Waldemariam, παρά τω πρωθυπουργώ Dr. Fasil Nahum, που είναι αρμόδιος για το σύνταγμα στην Αιθιοπία, καθώς και με τον επίτροπο οικονομικών της Αφρικανικής Ένωσης καθηγητή Victor Adrianaivo Harison και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Chrtistophe Litt.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κατρούγκαλος και οι επιχειρηματίες που με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών συμμετέχουν στην αποστολή, συναντήθηκαν με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αιθιοπία και ενημερώθηκαν για την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας από τον Zekarias Assefa, αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εμπορικού Επιμελητηρίου Αντίς Αμπέμπα και τον Teka Gebreyssus, αναπληρωτή επίτροπο Αιθιοπικής Επιτροπής Επενδύσεων.

Η επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου στη χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και με μέλη της Ορθόδοξης κοινότητας της Αιθιοπίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 20:42


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα