Καμιά φορά βλέπω τους ξένους και τους ζηλεύω! Πώς λειτουργούν ομαδικά με γνώμονα το κοινό καλό και όχι το προσωπικό συμφέρον.
Στην Αργεντινή για παράδειγμα, όταν η εταιρεία ηλεκτρισμού αποφάσισε αυξήσεις, όλοι, ΟΛΟΙ όμως κατέβασαν τον διακόπτη για κάποιες ώρες. Η χασούρα της εταιρείας ήταν τέτοια που αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις αυξήσεις.
Στην Ελλάδα, «τρωγόμαστε» για τις αυξήσεις στα διόδια. Οκ, αφήνω στην άκρη το πόσο μαλάκες μας έχουν και κάνουν ότι γουστάρουν στον ελληνικό λαό, με τη βεβαιότητα ότι σκύβουμε το κεφάλι και τρώμε την καρπαζιά.
Το πόσο «πρωτοφανές» είναι να έχεις προπληρώσει έναν δρόμο καρμανιόλα που δεν θα πρεπε να λέγεται εθνική οδός ( Κορίνθου-Πατρών) και ακόμα να μην είναι έτοιμος. Κι αντί να εγκαλείς αυτόν που δεν έχει παραδώσει το έργο, του δίνεις κι άλλα λεφτά μπροστούρα για να τον τελειώσει!
Αναρωτιέμαι αν γίνονται και σε κάποια αφρικανική χώρα αυτά. Τέλος πάντων.
Όχι, δεν χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις με κάψιμο κουβουκλίων και καταστροφή στις μπάρες και άλλες ομορφιές.
Να απεργήσουν οι οδηγοί για μία μέρα χρειάζεται.
Αν όλοι μας, αλλά όταν λέω όλοι εννοώ όλοι, αφήσουμε για μία μέρα τα αυτοκίνητά μας στο σπίτι και κινηθούμε με τα Μέσα μεταφοράς χωρίς να περάσει ούτε ένα αυτοκίνητο από τα διόδια της χώρας, για υπολογίστε την χασούρα των εταιρειών;
Κι αν δεν πάρουν το μήνυμα, για να το κάνουμε άλλη μια μέρα. Ή δυο μέρες και μια εβδομάδα για να βάλουν μυαλό;
Υπολογίστε πόσα αυτοκίνητα περνούν καθημερινά από τα διόδια και πόσα είναι τα έσοδα. Και δείτε αυτό το νούμερο της χασούρας. Τι νομίζετε; Δεν θα σταματήσουν τις αυξήσεις από μόνες τους οι εταιρείες; 
Και θα βγει μετά το κράτος να πει ότι εκείνο ήταν που βλέποντας το κοινωνικό ανάθεμα, κατάφερε να μη γίνουν αυξήσεις!
Αλλά ας το κάνουμε εμείς και μετά ας βγει ο Χρυσοχοίδης να το καρπωθεί. Εμείς πάλι θα είμαστε κερδισμένοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης