«Αν για μια μέρα γινόμουν πολιτικός και είχα τη δυνατότητα να πάω στο Ευρωκοινοβούλιο, θα έμπαινα μέσα και θα τους έλεγα: ρε ξεφτίλες, γιατί δέχεστε να πληρώνεστε ακόμη; Τι περιμένετε να πάτε σπίτια σας; Έχετε ξεφτιλίσει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Αυτή την νομισματική ένωση ονειρευόσασταν; Να ευημερεί ο βοράς και να υποφέρει ο νότος; Σας πειράζει που έχουμε ήλιο και θάλασσα; Αν ήταν στο χέρι μου όχι σε δίκη θα σας παρέπεμπα, αλλά κατευθείαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αλλά μάλλον δεν είστε άνθρωποι για να βλέπετε να πεθαίνει κόσμος από το κρύο και τη φτώχεια και να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ! Μάλλον είστε εξωγήινοι»!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγια απλά ενός συμπολίτη μας, σε τραπέζι εστιατορίου. Λόγια που όλοι μας σκεφτόμαστε και αναρωτιόμαστε αν πράγματι η Ευρώπη, είναι αυτή που θέλουμε.

Όταν πριν χρόνια κάποιοι άνθρωποι οραματίστηκαν την Ένωση, πιθανά να είχαν στο μυαλό τους ότι θα έπρεπε η ήπειρός μας να ανταγωνιστεί την Αμερική. Και να είχαμε και το μεγάλο όπλο της Ρωσίας δίπλα μας.

Δεν νομίζω όμως να είχαν φανταστεί ότι την Ευρώπη, θα τη διαχειρίζονταν τεχνοκρατικά ανθρωπάκια, με κρύο αίμα και στυγνά αριθμητικά όντα, που βάση λογαριασμών «παίζουν» με τις τύχες όχι απλά ανθρώπων, αλλά χωρών ολόκληρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολιτικοί του τότε, λειτουργούσαν και με βάση το συναίσθημα. Όχι μόνο τα στυγνά δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Και αν βγαίνουν νομπελίστες οικονομολόγοι να προτείνουν άλλο δρόμο εκτός μνημονίων, είναι πολύ, μα πάρα πολύ αργά.

Οι άνθρωποι φαίνεται έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους και μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Πάρτε παράδειγμα τη δική μας χώρα, που κάθε μέρα κάποιος τεχνοκράτης προτείνει το χειρότερο, είτε πρόκειται για κούρεμα καταθέσεων, είτε για πλειστηριασμούς, είτε για νέο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για τους φτωχούς, κι όμως κανείς δεν μιλάει.

Είναι σαφές ότι σε μια κοινωνία καπιταλιστική, η αγορά είναι … συγκεκριμένη.

Και τα ΜΜΕ, μέρος των μεγάλων(βασικοί μέτοχοι και αηδίες) σωπαίνουν.

Και με βάση λοιπόν τη σκέψη του ανθρώπου που αναρωτήθηκε αν οι ευρωπαίοι εταίροι είναι εξωγήινοι, ο απλός, ο μέσος πολίτης λέει:

Πρέπει να γίνουμε χειρότεροι από τους κατοίκους της Αργεντινής για να καταλάβουν ότι μια κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης