ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε συνηθίσει ν ακούμε από την ώρα που ξέσπασε η κρίση, ότι όλοι μας, πρέπει να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον.

Βέβαια, αυτό το καθήκον για την πατρίδα, ερμηνεύεται διαφορετικά από πολλούς. Ωστόσο, υπάρχει μια κοινή αποδοχή που όλοι συμφωνούν. Οι πράξεις!

Σ αυτή τη χώρα λοιπόν που έχουμε ακούσει τόσες φορές ότι βρέθηκε στον γκρεμό και τελευταία στιγμή δεν φούνταρε, ο λαός με τις πράξεις του, απέδειξε ότι είναι πατριώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας και μη φυσικά, αφού το «ξεζούμισμα» μέσω των φόρων κράτησε όρθια την οικονομία(;) κι αν κάποιος δεν το έκανε, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Από τους πολιτικούς βεβαίως, δεν περιμένει κανείς τίποτα. Οι δικές τους πράξεις άλλωστε  έχουν φέρει τα σημερινά αποτελέσματα. Ας εξισώσουν κι εκείνοι το μισθό τους  με τον κατώτατο ή ας άρουν την βουλευτική τους ασυλία, ώστε να είναι και να φαίνονται ίσοι απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες και τότε μιλάμε για πατριωτικό καθήκον.

Και οι μεγάλοι. Πρέπει να βοηθήσουν όπως κάποιοι, λίγοι είναι αλήθεια.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη για παράδειγμα με την πρόσφατη παρέμβαση για τα έξοδα των καυσίμων που χρειάζονται για την παρέλαση. Ή η κίνηση του Γιώργου Μελισσανίδη να «φουλάρει» τα σχολεία με πετρέλαιο για τον χειμώνα που έρχεται. Κάτι που θα έπρεπε να κάνει η πολιτεία, όμως το κάνει ένας άνθρωπος που έχει μεν την οικονομική δυνατότητα, κανένα λόγο δε να το κάνει.

Είναι όμως η απόδειξη, στο πατριωτικό καθήκον που ευαγγελιζόμαστε όλοι.

Και Μελισσανίδης  και Βαρδινογιάννης προφανώς και βοηθούν και με άλλο τρόπο τη πατρίδα τους κι ας μην φαίνονται τις περισσότερες φορές.

Ναι. Αυτό λέγεται πατριωτισμός και μάλιστα με απόδειξη. Μακάρι να υπάρξουν μιμητές.

Ωστόσο δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Η αλληλεγγύη είναι στο dna του Έλληνα έτσι κι αλλιώς.  Και πάντα ο ένας θα βοηθά τον άλλο.

Η κρίση είναι αλήθεια μας έχει αλλάξει. Κυρίως άλλαξε τις συνήθειές μας. Γιατί δυστυχώς είμαστε τέτοιος λαός που μόλις αρχίσουμε να παίρνουμε πάλι μπρος, φοβάμαι ότι θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα.

Τουλάχιστον ας πάρουμε ένα μάθημα για να χουμε να πορευόμαστε στο μέλλον!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης