Ανοίγει η διαφορά προσφοράς-ζήτησης στα containers

Ανοίγει η διαφορά προσφοράς-ζήτησης στα containers

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 12:57

 

 

Σε δηλώσεις του κ. Søren Skou στην Σιγκαπούρη δήλωσε ότι υπήρξε άνοδος της διαθέσιμης χωρητικότητας κατά 8% την τελευταία χρονιά ενώ η ζήτηση δεν ξεπέρασε σε αύξηση το 2% κάτι τέτοιο είχε ως συνέπεια την χειροτέρευση των δεικτών για τον κλάδο.

Ο CEO της Maersk Line τόνισε ότι ο κλάδος των Box Ships κατάφερε να μετριάσει την υπερπροσφορά με εφαρμογή της τεχνικής '' slow steaming (μειωμένη ταχύτητα για οικονομία καυσίμων) '', διάλυσης πλοίων και ακινησίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου την χρονιά που μας πέρασε το 6% του στόλου '' έδεσε '', για φέτος υπολογίζεται ότι η χωρητικότητα θα αυξηθεί κατά 11% ενώ η ζήτηση θα αυξηθεί μόλις κατά 3%, κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα μια διαφορά 8% για το 2013.

Οι παραδόσεις για το 2013 θα διαμορφωθούν κοντά στα 1,7 εκ. TEU ενώ το 2012 είχαμε παραδώσεις που άγγιξαν τα 1,3 εκ TEU. Κλείνοντας ο κ. Søren Skou δήλωσε ότι '' περιμένουμε να έχουμε μια λογική ανάπτυξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί από τον κλάδο να δράση λογικά και δίκαια ''.

theseanation

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 12:59


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα