ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του κ. Søren Skou στην Σιγκαπούρη δήλωσε ότι υπήρξε άνοδος της διαθέσιμης χωρητικότητας κατά 8% την τελευταία χρονιά ενώ η ζήτηση δεν ξεπέρασε σε αύξηση το 2% κάτι τέτοιο είχε ως συνέπεια την χειροτέρευση των δεικτών για τον κλάδο.

Ο CEO της Maersk Line τόνισε ότι ο κλάδος των Box Ships κατάφερε να μετριάσει την υπερπροσφορά με εφαρμογή της τεχνικής ” slow steaming (μειωμένη ταχύτητα για οικονομία καυσίμων) ”, διάλυσης πλοίων και ακινησίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου την χρονιά που μας πέρασε το 6% του στόλου ” έδεσε ”, για φέτος υπολογίζεται ότι η χωρητικότητα θα αυξηθεί κατά 11% ενώ η ζήτηση θα αυξηθεί μόλις κατά 3%, κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα μια διαφορά 8% για το 2013.

Οι παραδόσεις για το 2013 θα διαμορφωθούν κοντά στα 1,7 εκ. TEU ενώ το 2012 είχαμε παραδώσεις που άγγιξαν τα 1,3 εκ TEU. Κλείνοντας ο κ. Søren Skou δήλωσε ότι ” περιμένουμε να έχουμε μια λογική ανάπτυξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί από τον κλάδο να δράση λογικά και δίκαια ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης