Απελευθερώθηκε από πειρατές Βιετναμέζικο tanker

Απελευθερώθηκε από πειρατές Βιετναμέζικο tanker

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 12:21


Ελεύθερο και ελαφρότερο... φορτίου, αφέθηκε από πειρατές που το είχαν προ ημερών καταλάβει κατευθυνόταν στο Βιετνάμ από τη Σιγκαπούρη.
Όπως μετέδωσαν ειδησεογραφικά πρακτορεία ομάδα ενόπλων είχε καταλάβει εξ εφόδου το δεξαμενόπλοιο "Sunrise 689" περίπου τέσσερις ώρες μετά τον απόπλου του στις 2 Οκτωβρίου και είχε καταστρέψει συστήματα πλοήγησης και επικοινωνιών, όπως ανέφερε ο Νγκουγέν Ανχ Βου, διευθυντής του Κέντρου Συντονισμού Θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης του Βιετνάμ.
Οι πειρατές ξυλοκόπησαν το πλήρωμα τραυματίζοντας δύο μέλη του, περιλαμβανομένου του καπετάνιου, δήλωσε ο Βου. "Οι πειρατές πήραν το ένα τρίτο από τους 5.000 τόνους πετρελαίου που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο", πρόσθεσε.
Το πλοίο επιστρέφει τώρα στο Βιετνάμ, συνοδευόμενο από δύο βιετναμέζικα αλιευτικά. Στα Στενά της Μάλακα, ανάμεσα στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, επιχειρούν πειρατές. Τουλάχιστον 11 σκάφη έχουν δεχθεί φέτος πειρατικές επιθέσεις στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το Κέντρο Ενημέρωσης για την Πειρατεία του Διεθνούς Γραφείου Ναυτιλίας.
Theseanation

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 13:02


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα