Θετικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο παρουσίασε η ισραηλινή εταιρεία ΖΙΜ, ωστόσο ο Όμιλος παραμένει «συγκρατημένα» αισιόδοξος καθώς οι δύσκολες εποχές μπορεί να επιστρέψουν σύντομα. Πιο αναλυτικά, το γ’ τρίμηνο του 2012, τα EBIT του Ομίλου παρουσίασαν κέρδη 80 εκατ. δολαρίων, έχοντας σημειώσει πέρσι ζημίες 63 εκατ. δολαρίων, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9%, στα 1.06 δις δολάρια.
Κατά μέσο όρο, οι ναύλοι της αυξήθηκαν κατά 10% στα 1,444 δολάρια ανά teu, όμως σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ο όγκος του μεταφορικού της έργου υποχώρησε κατά 4.5%, στα 672,000 teu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Παρά τα δυνατά αποτελέσματα αυτού του τριμήνου, την σχετική ανάκαμψη στις συνθήκες της αγοράς και την βελτίωση της συνολικής ρευστότητας, η Zim εκτιμά ότι ο κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται σε «ευάλωτη» κατάσταση. Βάσει αυτής της οπτικής, και λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία, oι συνθήκες της αγοράς το δ’ τρίμηνο του 2012 αλλά και στην συνέχεια μπορεί να είναι πιο ασταθείς ή χειρότερες από το γ΄ τρίμηνο”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

theseanation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης